Minst 800 omkommet i orkan

Redningsarbeidere lette i dag febrilsk etter overlevende etter jordskred som ble utløst av orkanen «Mitch» i det nordlige Nicaragua.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

800 døde: Minst 800 har mistet livet under herjingen til orkanen Mitch.

I dag var det registrert til sammen 801 døde i Mellom-Amerika etter orkanen, som er en av de kraftigste som noensinne har oppstått i Atlanterhavet.

Minst 330 mennesker ble levende begravd da åssiden på vulkanen Casita 65 kilometer nordvest for hovedstaden Managua løsnet og begravde de vaklevorne skurene i en landsby med 2.000 innbyggere.

Mange av landsbyens innbyggere rakk å bli evakuert. Likevel ventes det at tallet på omkomne vil stige. Ødeleggelser på broer og veier førte til at hele området ble isolert, og redningsmannskapene måtte ta seg fram til fots.

Guatemala

Dødstallene inkluderer 467 mennesker i Nicaragua og 248 i Honduras. I El Salvador mistet 63 mennesker livet og i Guatemala 15. Åtte har mistet livet andre steder i Mellom-Amerika og i Mexico.

«Mitch» som nå er nedgradert til en kraftig tropisk storm, feide søndag innover det sørvestlig Guatemala med øsende regnvær.

Det var ventet mellom 12 og 25 centimeter nedbør i Guatemala, Honduras, El Salvador og det sørlige Mexico. I Guatemala ble særlig området ved Coban hardt rammet. Ni mennesker, blant dem en mor og hennes fire barn, omkom i flomvannet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer