BORGERKRIGEN I JEMEN

Minst 82 drept i luftangrep mot en begravelse i Jemen

Visepresidentens far ble begravet.

ENORME SKADER: En fabrikk i Sanaa så slik ut etter et bombeangrep i september. I dag ble en begravelse rammet. Foto: / AFP / NTB scanpix
ENORME SKADER: En fabrikk i Sanaa så slik ut etter et bombeangrep i september. I dag ble en begravelse rammet. Foto: / AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Minst 82 personer er drept og mange flere er skadd i et luftangrep som traff et begravelsesfølge i den jemenittiske hovedstaden Sanaa lørdag, opplyser Helsedepartementets statssekretær ifølge NTB.

- Minst 82 personer er drept og 534 mennesker er skadd, og dødstallene kommer trolig til å stige, sa statssekretær Nasser al-Argaly på en pressekonferanse lørdag kveld norsk tid.

I angrepet utført av den saudiledede koalisjonen, var flere av de døde og sårede militære- og sikkerhetstjenestemenn fra Houthi-bevegelsen, ifølge NTB.

En koalisjon ledet av Saudi-Arabia har siden 23. mars i fjor gjennomført luftangrep mot Houthi-militsen, som i februar tok kontroll over Jemens hovedstad Sana. Men koalisjonen har fått bred og omfattende kritikk for angrep der en rekke sivile er blitt drept.

Ifølge FN har over 6600 personer blitt drept i krigen, mens minst tre millioner mennesker har måttet flykte fra sine hjem etter at en saudiledet koalisjon gikk inn i krigen på Hadis side i mars 2015.

Begravelsen ble holdt for sjeik Ali al-Rawishan, faren til innenriksminister Galal al-Rawishan, en alliert av Houthi-bevegelsen og landets tidligere president Ali Abdullah Saleh, som kjemper mot president Abd-Rabbu Mansour Hadis styrker.

Denne uken dannet Houthi-opprørerne en ny «nasjonal redningsregjering» i Jemen, noe som trolig vil gjøre det enda vanskeligere å oppnå en politisk løsning på konflikten.

Houthi-militsens medlemmer tilhører zaidi-sekten, en retning innen sjiaislam som utgjør rundt en tredel av befolkningen i landet, og har støtte fra Iran.

LIDELSE: Minst 6600 sivile er blitt drept. Denne lille gutten er en av mange tusen som lider under mangel på mat i Jemen. Han ble fotografert på et sykehus i Sanaa i februar. Foto: Reuters / NTB scanpix
LIDELSE: Minst 6600 sivile er blitt drept. Denne lille gutten er en av mange tusen som lider under mangel på mat i Jemen. Han ble fotografert på et sykehus i Sanaa i februar. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer

Abd-Rabbu Mansour Hadi anses fortsatt som landets president av FN og vestlige land. Han har støttet USAs droneangrep i Jemen mot al-Qaida på den arabiske halvøy (AQAP). AQAP kjemper både mot de regimetro styrkene og Houthi-militsen.

Dagbladet fortalte tidligere i år hvordan Norge selger våpen til flere av de involverte i krigen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer