- Minst 85 drept i offensiv i Damaskus

28 av dem skutt på midlertidig sykehus, ifølge aktivister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syriske regjeringsstyrker har tatt livet av 85 mennesker i en offensiv mot en forstad til Damaskus søndag, melder aktivister.

Etter fem dager med harde kamper i Jdeidet al-Fadel, sørvest for hovedstaden Damaskus, startet soldater og en milits som er lojal til president Bashar al-Assad, en brutal offensiv, ifølge opprørere.

- Så langt har vi dokumentert at 85 er blitt likvidert. 28 av dem ble skutt på et midlertidig sykehus etter at Assads styrker stormet Jdeidet al-Fadel. Vi frykter at ofrene for massakren kan være langt flere, sier en aktivist i distriktet Jdeidet Artouz.

Kamp om Damaskus Minst 69 mennesker, mange av dem opprørere, ble drept i kampene i dagene før offensiven, ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Syriske regimestyrker har i måneder forsøkt å tvinge opprørerne på retrett i områdene sørvest og øst for Damaskus i håp om å sikre hovedstaden.

Opplysningene er ikke bekreftet av uavhengige kilder. Det er svært vanskelig å få ut nøytral informasjon fra Syria fordi få journalister opererer i landet.

- Vil spre seg President Assad advarte i forrige uke mot at konflikten i hjemlandet kunne spre seg til nabolandet Jordan.

- Ilden vil ikke stanse ved våre grenser. Hele verden vet at Jordan er vel så utsatt som Syria, sa Assad i et timelangt intervju med den offisielle TV-kanalen Al-Ikhbariya onsdag kveld.

Samme dag kunngjorde USA at 200 amerikanske soldater skulle sendes til Jordan som en direkte konsekvens av den forverrede situasjonen i borgerkrigen i Syria.

Assad understreket videre at han overhodet ikke ville trekke seg, og at å gi etter for opprørerne ville føre til slutten på Syria.

- Vi har ingen andre alternativer enn seier. Dersom vi ikke vinner, vil Syria møte sin endelikt, og jeg tror ikke det er et alternativ for noen borgere av Syria, sa han.

Blodig mars I februar anslo FN at rundt 70.000 mennesker hadde blitt drept i den syriske borgerkrigen, men tallene er sprikende. Ifølge den syriske eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights var mars den blodigste måneden siden borgerkrigen brøt ut for to år siden.

Det samlede antallet drepte i mars var minst 6.005, ifølge leder for gruppen, Rami Abdulrahman. 2.080 av de døde skal ha vært sivile. Av disse skal 298 ha vært barn under 16 år, ifølge ham.

I tillegg melder gruppen at det ble drept opprørere, regjeringssoldater og «et stort antall» utlendinger som har sluttet seg til syriske geriljagrupper.

(NTB)