Minst 90 drept i Irak

To selvmordsangrep i irakiske byer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En selvmordsbomber drepte 49 og skadet 58 i et angrep i den sjia-kontrollerte byen Kerbala i Irak tidligere i dag.

Kort tid etter smalt det igjen, denne gangen i Ramadi, vest i Irak. Rundt tusen mennesker sto i kø for å søke på stillinger i det irakiske politiet da en mann utløste eksplosiver han hadde festet til kroppen.

Rapportene fra byen skiller stort på antall drepte, mellom 30 og 50 mennesker skal ha mistet livet i angrepet, ifølge Reuters og CNN.

Angrepene er det verste i Irak siden valgdagen 15. desember i fjor.

Irakisk politi sier til Reuters at mannen som detonerte eksplosivene i Karbala sto midt i en folkemasse i en gate mellom Imam Hussein- og Imam Abbas-moskèene.

Bombe-eksperter fant ledninger, kulelagre og en granat som ble brukt i angrepet. Ifølge den irakiske TV-kanalen al-Iraqiya skal mannen ha brukt mellom sju og åtte kilo TNT.

Området er populært hos pilegrimer, og det er satt opp mange handelsboder i gaten. Det er fryktet at mange av de omkomne kan være utenlandske pilegrimer, melder BBC

Ifølge den britiske nyhetskanalen er nå all trafikk stanset i byen etter ubekreftede rykter om det i tillegg skal være en bilbombe i området.

DEKKET AV TEPPER: Et teppe dekker en irakisk far og hans sønn etter angrepet i Kerbala 5. januar. Foto: Scanpix
DEKKET AV TEPPER: Et teppe dekker en irakisk far og hans sønn etter angrepet i Kerbala 5. januar. Foto: Scanpix Vis mer

Det er det andre selvmordsangrepet på like mange dager i Karbala. I går skadet en bilbombe tre mennesker.

Grufulle scener

TV-bilder tatt i Karbala viser grufulle scener. Lokalbefolkningen har dekket sine døde med tepper i påvente av hjelp, og blodet flyter i gatene. Forbipasserende hjelper til med å frakte skadde mennesker til sykehus.

I mars 2004 opplevde Karbala sin verste bombeaksjon noensinne, da et koordinert angrep drepte over 90 mennesker.

FORTVILER:En eldre irakisk mann står over liket av en slektning i den travle gata i Kerbala