Minst 90 drept i Irak

To selvmordsangrep i irakiske byer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En selvmordsbomber drepte 49 og skadet 58 i et angrep i den sjia-kontrollerte byen Kerbala i Irak tidligere i dag.

Kort tid etter smalt det igjen, denne gangen i Ramadi, vest i Irak. Rundt tusen mennesker sto i kø for å søke på stillinger i det irakiske politiet da en mann utløste eksplosiver han hadde festet til kroppen.

Rapportene fra byen skiller stort på antall drepte, mellom 30 og 50 mennesker skal ha mistet livet i angrepet, ifølge Reuters og CNN.

Angrepene er det verste i Irak siden valgdagen 15. desember i fjor.

Irakisk politi sier til Reuters at mannen som detonerte eksplosivene i Karbala sto midt i en folkemasse i en gate mellom Imam Hussein- og Imam Abbas-moskèene.

Bombe-eksperter fant ledninger, kulelagre og en granat som ble brukt i angrepet. Ifølge den irakiske TV-kanalen al-Iraqiya skal mannen ha brukt mellom sju og åtte kilo TNT.

Området er populært hos pilegrimer, og det er satt opp mange handelsboder i gaten. Det er fryktet at mange av de omkomne kan være utenlandske pilegrimer, melder BBC. 

Ifølge den britiske nyhetskanalen er nå all trafikk stanset i byen etter ubekreftede rykter om det i tillegg skal være en bilbombe i området.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer