Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flyktningkrisa:

Minst 90 mennesker skal ha druknet. 10 av dem fløt i land i Libya

Ny drukningskatastrofe i Middelhavet, ifølge overlevende som klarte å svømme til land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 90 mennesker skal ha druknet i morges, etter at en båt forliste utenfor den libyske kyst i morges, ifølge International Organization for Migration (IOM).

Likene av ti personer har allerede blitt vasket på land, ifølge IOMs Libya-ansatte, Oliva Headon. To av de døde er libyere, mens åtte hadde pakistansk statsborgerskap.

Svømte i land

- To personer av dem som klarte å overleve forliset, klarte å svømme i land. Andre ble reddet av en fiskebåt, ifølge Headon.

IOM jobber nå for å få mer informasjon om båttragedien. De er også ute og leter etter andre overlevende.

Hittil i år har 6624 personer kommet seg til Europa via Middelhavet, viser tall fra IOM. Dette er noe høyere enn fjoråret, der 5983 personer hadde tatt seg over havet på samme tid.

Pågående tragedie

Antall mennesker som har druknet i Middelhavet i januar, var før dagens båttragedie på 246 personer, men dette vil nå stige. På samme tid i fjor hadde 254 mennesker druknet.

- Det er hjerteskjærende å oppleve at titalls, og tidvis hundrevis, av mennesker dør i løpet av en dag. Drukningsulykkene er uforutsigbare, men det pågår en udiskutabel tragedie i Middelhavet, sier Julia Black, IOM-koordinator.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!