MANGE DØDE: Redningsarbeidere henter et offer ut av en bygning som kollapset i jordskjelvet utenfor byen Lueng Putu, i den nordlige Aceh-provinsen i Indonesia. Det er så langt meldt om minst 54 døde.  Foto. Antara Foto/ Irwansyah Putra
MANGE DØDE: Redningsarbeidere henter et offer ut av en bygning som kollapset i jordskjelvet utenfor byen Lueng Putu, i den nordlige Aceh-provinsen i Indonesia. Det er så langt meldt om minst 54 døde.  Foto. Antara Foto/ Irwansyah PutraVis mer

Minst 92 døde etter kraftig jordskjelv i Indonesia

En rekke bygninger har kollapset. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 92 personer mistet livet da et kraftig jordskjelv onsdag rammet Aceh-provinsen i Indonesia, ifølge forsvaret i landet. Det er ikke sendt ut tsunamivarsel.

Flere bygninger kollapset etter det grunne skjelvet, som inntraff rett etter klokken 5 onsdag morgen og hadde en styrke på 6,4. Skjelvet ble utløst utenfor kysten, rundt ti kilometer nord for byen Reuleut nord i Aceh på drøyt 17 kilometers dyp. Indonesias meteorologiske og geofysiske myndigheter sier skjelvet ikke hadde potensial til å utløse en tsunami.

En kvinne og hennes to barn mistet livet i Pidie Jaya, 18 kilometer unna episenteret, opplyser en tjenestemann til en lokal TV-stasjon. Lederen for den lokale katastrofeberedskapen sier kapasiteten er sprengt på det ene sykehuset i området siden flere hundre mennesker er skadd.

En lokal tjenestemann sier flere skadde behandles på sykehus utenfor distriktet, av frykt for etterskjelv.

I tillegg kollapset en moské og flere butikker, bolighus og andre bygninger. Anleggsmaskiner er hentet inn for å hjelpe til i søket etter overlevende.

Aceh var det området som ble hardest rammet av jordskjelvet og den påfølgende tsunamien som rammet en rekke land i Sørøst-Asia, samt Sør-Asia og Afrika andre juledag 2004. Katastrofen kostet til sammen minst 230.000 mennesker livet, og over halvparten av disse befant seg i Aceh-provinsen.

(NTB)