Minst 92 døde etter kraftig jordskjelv i Indonesia

En rekke bygninger har kollapset. 

MANGE DØDE: Redningsarbeidere henter et offer ut av en bygning som kollapset i jordskjelvet utenfor byen Lueng Putu, i den nordlige Aceh-provinsen i Indonesia. Det er så langt meldt om minst 54 døde.  Foto. Antara Foto/ Irwansyah Putra
MANGE DØDE: Redningsarbeidere henter et offer ut av en bygning som kollapset i jordskjelvet utenfor byen Lueng Putu, i den nordlige Aceh-provinsen i Indonesia. Det er så langt meldt om minst 54 døde.  Foto. Antara Foto/ Irwansyah Putra Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Minst 92 personer mistet livet da et kraftig jordskjelv onsdag rammet Aceh-provinsen i Indonesia, ifølge forsvaret i landet. Det er ikke sendt ut tsunamivarsel.

Flere bygninger kollapset etter det grunne skjelvet, som inntraff rett etter klokken 5 onsdag morgen og hadde en styrke på 6,4. Skjelvet ble utløst utenfor kysten, rundt ti kilometer nord for byen Reuleut nord i Aceh på drøyt 17 kilometers dyp. Indonesias meteorologiske og geofysiske myndigheter sier skjelvet ikke hadde potensial til å utløse en tsunami.

En kvinne og hennes to barn mistet livet i Pidie Jaya, 18 kilometer unna episenteret, opplyser en tjenestemann til en lokal TV-stasjon. Lederen for den lokale katastrofeberedskapen sier kapasiteten er sprengt på det ene sykehuset i området siden flere hundre mennesker er skadd.

En lokal tjenestemann sier flere skadde behandles på sykehus utenfor distriktet, av frykt for etterskjelv.

I tillegg kollapset en moské og flere butikker, bolighus og andre bygninger. Anleggsmaskiner er hentet inn for å hjelpe til i søket etter overlevende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer