Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 92 døde etter kraftig jordskjelv i Indonesia

En rekke bygninger har kollapset. 

MANGE DØDE: Redningsarbeidere henter et offer ut av en bygning som kollapset i jordskjelvet utenfor byen Lueng Putu, i den nordlige Aceh-provinsen i Indonesia. Det er så langt meldt om minst 54 døde.  Foto. Antara Foto/ Irwansyah Putra
MANGE DØDE: Redningsarbeidere henter et offer ut av en bygning som kollapset i jordskjelvet utenfor byen Lueng Putu, i den nordlige Aceh-provinsen i Indonesia. Det er så langt meldt om minst 54 døde.  Foto. Antara Foto/ Irwansyah Putra Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 92 personer mistet livet da et kraftig jordskjelv onsdag rammet Aceh-provinsen i Indonesia, ifølge forsvaret i landet. Det er ikke sendt ut tsunamivarsel.

Flere bygninger kollapset etter det grunne skjelvet, som inntraff rett etter klokken 5 onsdag morgen og hadde en styrke på 6,4. Skjelvet ble utløst utenfor kysten, rundt ti kilometer nord for byen Reuleut nord i Aceh på drøyt 17 kilometers dyp. Indonesias meteorologiske og geofysiske myndigheter sier skjelvet ikke hadde potensial til å utløse en tsunami.

En kvinne og hennes to barn mistet livet i Pidie Jaya, 18 kilometer unna episenteret, opplyser en tjenestemann til en lokal TV-stasjon. Lederen for den lokale katastrofeberedskapen sier kapasiteten er sprengt på det ene sykehuset i området siden flere hundre mennesker er skadd.

En lokal tjenestemann sier flere skadde behandles på sykehus utenfor distriktet, av frykt for etterskjelv.

I tillegg kollapset en moské og flere butikker, bolighus og andre bygninger. Anleggsmaskiner er hentet inn for å hjelpe til i søket etter overlevende.

Aceh var det området som ble hardest rammet av jordskjelvet og den påfølgende tsunamien som rammet en rekke land i Sørøst-Asia, samt Sør-Asia og Afrika andre juledag 2004. Katastrofen kostet til sammen minst 230.000 mennesker livet, og over halvparten av disse befant seg i Aceh-provinsen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!