Minst 97 døde i russisk gruveulykke

13 fortsatt savnet i Sibir.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Redningsarbeidere leter etter 13 gruvearbeidere som fortsatt er savnet etter en voldsom eksplosjon i en kullgruve i Sibir i går. 

Minst 97 gruvearbeidere er funnet omkommet. og ulykken er den verste i russiske gruveindustri på over ti år.

Til sammen 200 mennesker var på jobb i Uljanovskaja-gruven da eksplosjonen skjedde, sa en talsmann for det russiske departementet for krisesituasjoner.

– Det dreier seg om en meget alvorlig ulykke, sa en talsmann for de tekniske tilsynsmyndighetene til nyhetsbyrået Interfax. Om lag 50 av arbeiderne ble reddet ut i løpet av den første timen etter eksplosjonen, ble det meldt fra ulykkesområdet. Det er uklart om noen fortsatt sitter innesperret i gruven.

Eksplosjonen førte til at de smale gruvegangene, som er flere kilometer lange, ble fylt av tjukk røyk, noe som gjorde redningsarbeidet vanskelig.

Ifølge nyhetsbyrået AP var det metangass som hadde samlet seg i gruvegangene som eksploderte. Gruven ble drevet av Juzjkusbassugol, et datterselskap av det russiske kull- og stålselskapet Evras, ble åpnet i 2002 og produserer rundt tre millioner tonn kull i året. Uljanovskaja-gruven ligger i Kemerovo-regionen nær grensen til Mongolia. Kullindustrien i regionen har slitt med kronisk pengemangel siden Sovjetunionens sammenbrudd i 1991.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer