USA:

Minst åtte døde på musikkfestival

Ifølge amerikanske myndigheter er minst åtte personer døde etter at det oppsto panikk på en musikkfestival i Houston natt til lørdag amerikansk tid.

FESTIVALKAOS: Åtte personer døde etter festivalkaos på Atrowold festival, fredag 5. november. Det oppstod trengsel både ved inngangen og konserten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kaoset skal ha oppstått på festivalen Astroworld i Houston, arrangert av den amerikanske rapperen Travis Scott, da rapperen selv sto på scenen.

- Dette er en tragisk natt, sier brannsjef Samuel Peña på en pressekonferanse lørdag morgen norsk tid.

Ifølge Peña brøt det ut kaos og panikk da publikum begynte å presse seg mot scenen rundt klokka 21.15 fredag kveld. I trengselen som oppsto skal flere ha blitt trampet ned og klemt i hjel.

KAOS: Astroworld-festivalen blir arrangert av rapperen Travis Scott, og flere store artister står på programmet til festivalen. Her står Scott på scenen fredag kveld amerikansk tid. Foto: Amy Harris / Invision / AP / NTB
KAOS: Astroworld-festivalen blir arrangert av rapperen Travis Scott, og flere store artister står på programmet til festivalen. Her står Scott på scenen fredag kveld amerikansk tid. Foto: Amy Harris / Invision / AP / NTB Vis mer

- Dette førte til panikk, og forårsaket noe skader. Folk falt, ble bevisstløse, og dette førte til ytterligere panikk, sier brannsjefen på en pressekonferanse lørdag morgen.

Larry Satterwhite i Houston-politiet forteller til NBC News at han sto i nærheten av scenen da kaoset oppsto. Han sier situasjonen eskalerte raskt.

- Det virker som om dette skjedde på bare få minutter. Plutselig hadde vi flere personer som falt i bakken med hjertestans eller en eller annen form for illebefinnende. Vi startet umiddelbart med hjerte-lunge-redning, sier han.

En video fra konserten fredag kveld, viser at rapperen Scott stanser for å tilkalle hjelp.

- Sikkerhetsvakter, noen må hjelpe til her kjapt. Kom igjen, kom igjen, sier Scott fra scenen i videoen.

HJELP: Under konserten til Travis Scott på AstroWorld prøver artisten å få sikkerhetsvaktene til å bistå noen tilskuere. Åtte personer døde under konserten. Vis mer

Mange skadd

I tillegg til at åtte personer er døde, er flere personer skadd.

Ifølge brannsjef Peña fikk flere enn 300 personer ha fått behandling på et feltsykehus på festivalområdet etter hendelsen. 23 personer er fraktet til sykehus - elleve av dem med hjertestans.

Han kaller det for en «kaotisk hendelse».

- Over 55 enheter responderte på dette arrangementet, og det kommer på toppen av personer som arrangørene hadde på plass for arrangementet.

Mannskapet ble imidlertid raskt overveldet, forteller Peña.

OPPSTO PANIKK: Publikum skal ha presset seg mot scenen da den amerikanske rapperen Travis Scott hadde konsert fredag kveld. Foto: Amy Harris /Invision / AP / NTB
OPPSTO PANIKK: Publikum skal ha presset seg mot scenen da den amerikanske rapperen Travis Scott hadde konsert fredag kveld. Foto: Amy Harris /Invision / AP / NTB Vis mer

- Kunne ikke drømt om dette

Den tragiske hendelsen er nå under etterforskning av politiet.

- Ingen kunne drømt om dette, men nå er vi her, og det er viktig at vi ikke spekulerer. Ingen har svarene i natt, sier politisjef Troy Finner på en pressekonferanse.

I tillegg til å etterforske hendelsen, jobber politiet nå med å identifisere de åtte personene som så langt er bekreftet omkommet.

De oppfordrer personer som vet at de hadde familiemedlemmer til stede på musikkfestivalen fredag kveld, og som ikke har hørt fra dem siden, om å ta kontakt med et pårørendesenter som er opprettet i byen.

50 000 til stede

Ifølge amerikanske medier var musikkfestivalen utsolgt, og rundt 50 000 personer var til stede fredag kveld da musikkfestivalen gikk av stabelen for tredje året på rad.

Det skal også ha vært liknende tilstander tidligere fredag, da flere personer stormet mot inngangen til festivalen, skriver KPRC of Houston, ifølge NBC. Flere personer skal ha blitt skadd i trengselen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer