FÅR HJELP: En familie får hjelp av politimenn til å komme seg vekk fra kirka etter angrepet søndag. REUTERS/Naseer Ahmed
FÅR HJELP: En familie får hjelp av politimenn til å komme seg vekk fra kirka etter angrepet søndag. REUTERS/Naseer AhmedVis mer

Minst åtte drept i angrep mot kirke i Pakistan

Minst åtte mennesker er drept og 42 er såret i et angrep mot en metodistkirke i byen Quetta i Pakistan. IS hevder å stå bak.

(NTB/Dagbladet): Tilstanden til flere av de sårede er kritisk, opplyser sykehuskilder og lokale myndigheter.

Ifølge politisjefen i Balutsjistan-provinsen, Moazzam Jah, angrep to selvmordsbombere kirken under søndagsmessen. Den ene av dem ble skutt og drept av politifolk utenfor, mens den andre greide å ta se fram til kirkedøra der han utløse sprengladningen.

- Politiet reagerte raskt og hindret angriperne fra å ta seg inn i hovedrommet, sier Jah.

Politisjefen i Quetta, Abdur Razzaq Cheema, opplyser at det jaktes på to mulige medskyldige, men det er ikke kjent hvem dette er.

Reuters skriver at angriperne også skal ha skutt mot personene som befant seg inne i kirka.

Søndagsmesse

Ifølge The Seattle Times sier Sarfaraz Bugti, innenriksminister i provinsen, at hundrevis av troende var på gudstjeneste i kirka da angrepet skjedde. Ministeren sier at rundt 20 personer er skadet.

Søndagsmessen i kirken samler vanligvis rundt 250 besøkende, men ettersom det nærmer seg jul var det rundt 400 til stede da angriperne slo til.

- Takk Gud! Dersom terroristene hadde lyktes med planen sin, hadde over 400 dyrebare liv vært i fare, sier innenriksministeren i provinsen, Sarfraz Bugti.

Lokale TV-stasjoner viser kvinner og barn som blir hjulpet ut av kirken og et stort antall sykebiler og politibiler på stedet.

Etter angrepet viste lokale TV-stasjoner kvinner og barn som ble hjulpet ut av kirken og et stort antall sykebiler og politibiler på stedet.

Minoritet

Den ytterliggående islamistgruppa IS tar i en kunngjøring formidlet via sin nyhetstjeneste Amaq på seg ansvaret for angrepet.

IS tar imidlertid ofte på seg ansvaret for slike terroraksjoner, også når andre står bak.

Rundt 1,6 prosent av Pakistans 200 millioner innbyggere er kristne men har lenge blitt diskriminert og må blant annet nøye seg med dårlig betalte jobber.

Kristne har også blitt offer for blasfemianklager i det muslimske Pakistan, og har i likhet med andre religiøse minoriteter blitt gjenstand for angrep.

I påsken i 2016 ble over 70 mennesker drept, blant dem mange barn, da en selvmordsbomber sprengte seg i en park i Lahore. En fraksjon av pakistansk Taliban, Jamaat ul Ahrar, tok på seg ansvaret for angrepet.

Quetta har lenge vært hovedsete for den afghanske Taliban-ledelsen og pakistanske myndigheter anklages for å lukke øynene for nærværet.