Minst åtte drept i bombeaksjon

En propakistansk militant gruppe har tatt på seg ansvaret for bilbomben som i dag drepte minst åtte personer, nær hovedkvarteret til den indiske hæren i Srinagar, den viktigste byen i Kashmir.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Våre militante parkerte bilen i nærheten av hærens hovedkvarter og detonerte bomben som var plassert i bilen, ved hjelp av en fjernstyrer, sa en talsmann for gruppen Jamiat ul-Mujahedin på telefon til en avisredaksjon i Srinagar.

Fire av drepte var indiske soldater, og 20 personer ble skadd. Blant de skadde var det også sju indiske soldater, opplyser politiet.

En rekke militante grupper kjemper for at Kashmir, den eneste indiske delstaten med muslimsk flertall, skal løsrives fra India. Over 30.000 mennesker har mistet livet i den 11 år lange kampen for løsrivelse.

Dette er den siste av en rekke militante aksjoner i Kashmir, etter at Indias statsminister Atal Behari Vajpayee i slutten av november erklærte ensidig våpenhvile under fastemåneden ramadan, som avsluttes 27. desember. Vajpayee forlenget nylig våpenhvilen med nok en måned.

(NTB)