Minst åtte drept i bygningskollaps

Mer enn 60 hardt skadd da bygning raste sammen i Nairobi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Over 280 arbeidere var inne i bygningen i Nairobi i Kenya da den kollapset i dag. Mer enn 60 personer ble i hastverk fraktet til sykehus med alvorlige skader, melder nyhetsbyrået AP.

 Ifølge AFP er minst fire mennesker drept og mer enn 200 kan ha blitt skadd i kollapsen. Fortsatt er et ukjent antall personer innesperret i murmassene.

- Til nå har vi fått inn 62 skadde personer. For ti av disse personene er tilstanden kritisk, mens for ti til er tilstanden alvorlig, sier Herman Wabwoba, talsmann for Kenyatta National Hospital til Reuters.

Gravde etter overlevende

Redningsteam med bulldosere og ambulanser rykket ut til ulykkesstedet. Flere titalls redningsarbeidere gravde i den kollapsede bygningen med bare hendene. Folk på gata hjalp redningsarbeiderne med å få ut overlevende som satt fast i ruinene. En person ble dratt ut av bygningen over en time etter at den kollapset.

- I de nedre etasjene av bygningen holdt arbeidere på å planlegge bygging av flere etasjer, da bygningen kollapset, sier 26-årige Patrick Opiyo, mens han graver etter overlevende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer