Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst åtte drept i Hizbollah-angrep på Israel

Konflikten eskalerer, mens nordmenn venter på å bli evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den israelske byen Haifa ble truffet av flere raketter og minst åtte mennesker ble drept, melder nyhetsbyrået Reuters .

Nyhetsbyrået AP siterer israelsk politi som sier at ni mennesker ble drept.

De omkomne var alle på en togstasjon hvor en av rakettene traff et oppbevaringsrom. Raketter skal også ha landet nær et oljeraffineri og i et boligområde, skriver AP.

Den libanesiske geriljabevegelsen Hizbollah, som har kidnappet to israelske soldater, har tatt ansvaret for rakettangrepene mot Israels tredje største by.

Gjengjeldelse

Dette er andre gang siden torsdag at Hizbollah har skutt raketter mot Haifa, og dagens angrep er det verste fra libanesisk side siden konflikten mellom Israel og Libanon blusset opp igjen. 

Hizbollah gjorde i det i morgentimene klart at rakettangrepet var en gjengjeldelsesaksjon for de siste dagers israelske angrep mot Libanon.

- Etter at fienden fortsatte den destruktive bombingen av Beiruts sørlige forsteder og andre områder... avfyrte motstandsbevegelsen flere raketter mot Haifa, ble det sagt i en pressemelding på Hizbollahs fjernsynsskanal.

TRAPPES OPP: De israelske angrepene mot Libanon og de sørlige delene av hovedstaden Beirut fortsetter for femte dag på rad. Hizbollah har svart med rakettangrep mot den israelske byen Haifa. Foto: Scanpix/Google maps
TRAPPES OPP: De israelske angrepene mot Libanon og de sørlige delene av hovedstaden Beirut fortsetter for femte dag på rad. Hizbollah har svart med rakettangrep mot den israelske byen Haifa. Foto: Scanpix/Google maps Vis mer

Bombingen fortsetter

Israel har fra sin side innledet den femte dagen med militæroffensiv mot Libanon ved å bombe de sørlige forstedene til hovedstaden Beirut.

Forstadsbyen Daheyh ble utsatt for angrep fra midnatt til ut på morgenen.

Hizbollahs tv-stasjon al-Manar og en kraftstasjon sør i byen skal være truffet, melder BBC.

Samtidig sier en privat israelsk tv-stasjon at Hizbollah-lederen Hassan Nasrallah skal ha blitt såret i et angrep.

Denne meldingen avvises av Hizbolla-bevegelsen.

Nordmenn skal evakueres

Samtidig med at konflikten mellom Israel og Libanon eskalerer var det etter planen meningen at busser med norske statsborgere skulle dra fra Beirut til Syrias hovedstad Damaskus klokken 9 norsk tid.

image: Minst åtte drept i Hizbollah-angrep på Israel

Ifølge UDs pressemelding er det bestemt at busstransporten går som planlagt fra Royal Garden Hotel i Beirut. I alt fem busser med en totalkapasitet på 250 plasser er satt opp.

Alle veier mellom Beirut og Damaskus er imidlertid blitt jevnlig bombet de siste to døgnene, og det er usikkert om det er trygt å reise den veien, hvis veiene i det hele tatt er åpne.

<B>DAGENS ANGREP:</B> Disse bildene viser sårede som hjelpes bort av redningsmannskaper i Haifa. Minst åtte ble drept.
<B>FORRIGE ANGREP:</B> Dette bildet viser angrepet på Haifa fra torsdag.