Minst åtte drept i nytt selvmordsattentat

Minst åtte mennesker ble drept og 12 såret i et nytt terrorangrep mot en buss ved Haifa i Israel onsdag, opplyser redningsarbeidere. En medarbeider av statsminister Ariel Sharon gir Yasser Arafat skylden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israelsk TV siterer sykehuskilder som opplyser at mellom sju og ti personer ble drept i bombeangrepet som skjedde i et veikryss litt sør for Haifa i det nordlige Israel.

Et mannlig vitne sa til israelsk radio at hele bussen var fullstendig ødelagt, at det var mange sårede og at sykebiler kom til. Bilder av bussen med istykkersprengt tak tyder på at det var en selvmordsbomber på bussen som utløste katastrofen.

Angrepet er det første alvorlige selvmordsangrepet inne i Israel siden den israelske militæroffensiven mot palestinerne begynte 29. mars. Israelske myndigheter har vist til opphøret av selvmordsangrep som bevis på at offensiven har vært vellykket.

- Arafats ansvar

En av statsminister Ariel Sharons medarbeidere sier at palestinernes leder Yasser Arafat har ansvaret for attentatet.

- Yasser Arafat har ansvaret for dette terrorangrepet som enda en gang beviser at han ikke gjør noe mot terrorismen, men tvert imot oppmuntrer den, sier Sharon-medarbeideren som ikke vil identifiseres.

- Angrepet i Haifa kan bare rettferdiggjøre at operasjonen mot terroristenes infrastruktur fortsetter, tilføyer han, og kaller selvmordsattentatet «Arafats velkomstpresang til Powell»..

- Tragisk feil

Møtet som USAs utenriksminister Colin Powell planlegger med Arafat, vil være en «tragisk feil,» sier den samme rådgiveren, men tilføyer at Israel ikke vil hindre et slikt møte. Ifølge rådgiveren er dette statsminister Sharons personlige synspunkt.

- Ethvert møte en utenlandsk leder har med Arafat som bryter isolasjonen, er en oppmuntring til terrorisme og gir ham muligheten til å fortsette å snakke med to tunger, sier rådgivere n.

Powell er ventet til Jerusalem torsdag. Tirsdag sa han i Kairo at han hadde til hensikt å møte Arafat som har vært hold innesperret og isolert av israelske styrker i Ramallah siden 29. mars.

(NTB)