Minst åtte drept i Pakistan

Kamper i området der man tror bin Laden er gjemt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Minst åtte utenlanske krigere er drept i kampene i fjellområdene mellom Pakistan og Afghanistan i dag. Deres nasjonalitet er ikke kjent siden kampene fremdeles pågår.

Pakistans hær mener flere av toppsjefene i Al-Qaida gjemmes i dette området som kontrolleres av lokale stammer.

Amerikanske tjenestemenn har tidligere hevdet at Osama bin Laden skjuler seg i det samme området.

Kampene begynte i dag tidlig da de avfyrte raketter og granater mot troppene i Ghat Ghar-området 35 kilometer vest for fjellene ved Wana, den største byen i Sør-Waziristan. Utlendinger og lokale stammemedlemmer var samlet i fire fort-liknende hus omkring 35-40 kilometer fra den afghanske grensa, og skjøt mot paramilitære og hærens soldater.

- Begge sider bruker granater og tunge våpen. En kraftig skuddveksling pågår, sier Mahmood Shah, sikkerhetssjef for Pakistans stammeområder til nyhetsbyrået AP.

Han sier at opprørerne har tatt husene de skjuler seg i med makt, og at de egentlig tilhører Nanokhel-stammen.

Talsmann for den pakistanske hæren, Shaukat Sultan, bekrefter overfor AP at hæren har tatt hånd om tre av de drepte, og at de «ser ut til å være utlendinger». Sultan sier også at hæren har fanget en skadd kriger. Hæren har også skader eller omkomne, men Sultan ville ikke gi nærmere detaljer før operasjonen var over.

I mars var det også kraftige kamper i området. Mer enn 120 mennesker, inkludert omkring 50 soldater, ble drept i det som var de kraftigste kampene etter at Pakistan sluttet seg til USAs krig mot terror seint i 2001. Hundrevis av sentralasiske, arabiske og afghanske krigere unnslapp aksjonen og er trolig fortsatt på frifot, skriver AP.