Minst åtte drept i selvmordsangrep i Mogadishu

En selvmordsbomber tok med seg minst åtte sivile i døden i et angrep på fredsbevarende styrker i Mogadishu fredag, ifølge somaliske myndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angriperen kjørte i bil inn i en kolonne tilhørende styrker fra Den afrikanske union (AU), ifølge Abdikafi Hilowle, som er sjef ved ordførerens kontor i Mogadishu. Ingen soldater ble drept.

- Jeg bekrefter at selvmordsbomberen samt sju sivile døde på stedet. Ytterligere en sivil døde senere på sykehuset av skadene, sier Mohamed Osman, en høytstående politimann, til nyhetsbyrået Reuters.

Vitner sa tidligere til Reuters at de først hørte en høy eksplosjon, etterfulgt av lyden av skudd. Den islamistiske opprørsgruppen al-Shabaab har tatt på seg ansvaret for angrepet.

- Vi kommer ikke til å begrave bomberens levninger. Vi kommer til å kaste dem på søppeldynga. Dersom al-Shabaab hadde vært muslimer, hadde de ikke drept muslimer under ramadan, sier Hilowle.

Svart røyk lå over byen, som er blitt rammet av flere selvmordsbombere i de siste ukene. Al-Shabaab sto også bak et dødelig angrep på en FN-base i Mogadishu i juni, samt et angrep på et marked i hovedstaden denne uka.

Al-Shabaab ble drevet ut av Mogadishu av somaliske og afrikanske styrker omkring to år siden. Men opprørerne har fortsatt med å utføre angrep og kontrollerer fremdeles store områder på landsbygda i Somalia.
(NTB)