Minst åtte drept i skytedrama i Paris

Minst åtte mennesker ble drept i et skytedrama i rådhuset i Paris-forstaden Nanterre onsdag morgen. 18 andre kom alvorlig til skade, opplyste redningsarbeidere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En polititalsmann fortalte at en væpnet mann trengte seg inn på et møte i kommunestyret i Nanterre og begynte å skyte. Nanterre ligger vest for hovedstadens sentrum, og huser blant annet en avdeling av universitetet i Paris.

En person som politiet tror er gjerningsmannen, ble pågrepet kort tid etter skytingen, opplyste en talsmann for påtalemyndigheten til nyhetsbyrået AFP. Statsadvokat Yves Bot kunne ikke si noe om mannens motiver.

Mannen skal ifølge redningsarbeiderne ha vært bevæpnet med en maskinpistol. De skadde ble umiddelbart brakt til sykehus, der tilstanden for åtte av dem ved 03-tiden onsdag morgen ble beskrevet som kritisk.

Politiet fant flere skytevåpen på den mistenkte da han ble brakt inn til avhør. Det forelå onsdag morgen ingen opplysning om hvorvidt de drepte og skadde var politikere, kommuneansatte eller folk som rent tilfeldig oppholdt seg i rådhuset i Nanterre.

(NTB-AFP)