HAITI: En mann sykler forbi et veltet tre i Leogane på Haiti. Foto: AP Photo / Dieu Nalio Chery / NTB scanpix
HAITI: En mann sykler forbi et veltet tre i Leogane på Haiti. Foto: AP Photo / Dieu Nalio Chery / NTB scanpixVis mer

Minst elleve døde som følge av orkanen Matthew. 26-åring druknet da han skulle redd et barn

Orakanen Matthew har rast over Haiti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Orkanen Matthew raste tirsdag inn over Haiti og rev ned trær og hustak i fattige områder. Så langt har orkanen resultert i elleve dødsfall.

Vindhastigheten var på det kraftigste oppe i over 230 kilometer i timen, og i tillegg til vinden førte store nedbørsmengder til flom og ødeleggelser på infrastrukturen.

Den sørlige delen av Haiti er avskåret fra resten av landet etter at ei bru ble ødelagt i det som er det kraftigste uværet i landet på mange år. Brua ligger på Route Nationale 2, den eneste veien som leder fra den sørlige delen av landet til hovedstaden Port-au-Prince.

– Det holdes et krisemøte for å få gjenopprettet tilgangen, men det kommer til å bli vanskelig å finne en alternativ rute, sier talsmann for sivilforsvaret, Edgar Celestin.

Minst fem personer skal ha omkommet i uværet i Haiti, deriblant en 26 år gammel mann som druknet da han prøve å redde et barn som falt ut i en oversvømt elv. Barnet ble reddet. Ordføreren i byen Petit-Goâve opplyser at to personer har omkommet i byen, inkludert en kvinne som ble drept av en fallende strømstolpe.

I tillegg til dødsfallene i Haiti er det meldt om fire dødsfall i nabolandet Den dominikanske republikk og ett i både Colombia og i øystaten Saint Vincent og Grenadinene.

(©NTB)