ELLEVE DREPT: Minst elleve mennesker ble drept og tretten ble såret da en gruppe ungdommer fredag stormet en flyktningleir i Elfenbenskysten foran øynene på FN-soldater. Bilde av flyktningeleir i Duekoue i Elfenbenskysten tatt 23. april. Massakren skjedde i Duekoue. Foto: SIA KAMBOU / AFP PHOTO / NTB SCANPIX
ELLEVE DREPT: Minst elleve mennesker ble drept og tretten ble såret da en gruppe ungdommer fredag stormet en flyktningleir i Elfenbenskysten foran øynene på FN-soldater. Bilde av flyktningeleir i Duekoue i Elfenbenskysten tatt 23. april. Massakren skjedde i Duekoue. Foto: SIA KAMBOU / AFP PHOTO / NTB SCANPIXVis mer

Minst elleve drept i angrep mot FN-leir

Ungdom satte fyr på flyktningleir.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst elleve mennesker ble drept og tretten ble såret da en gruppe ungdommer fredag stormet en flyktningleir i Elfenbenskysten foran øynene på FN-soldater.

Ungdommene satte fyr på leiren uten at FN-soldatene greide å stanse dem, i det som trolig var hevn for drapene på fire mennesker i Kokoma-området torsdag.

Fredagens angripere skal ha kommet fra fra Kokoma, som i hovedsak er befolket av Malinke-stammen. Flyktningene som ble angrepet tilhører Guere-folket.

Guere-folket har markert seg som støttespillere for landets tidligere president Laurent Gbagbo, som utløste krise da han nektet å gå av etter å ha tapt valget til Alassane Ouattara som støttes av Malinke-stammen.

FNs spesialutsending til Elfenbenskysten, Bert Koenders, tar sterk avstand fra fredagens angrep og kaller det et åpenlyst brudd på menneskerettighetene.

Keonder har ikke kunnet gi svar på hvorfor ikke FN-soldatene som voktet leiren greide å stanse angriperne.

(NTB)