Minst elleve drept i bilbombeangrep i Karbala

Minst elleve mennesker ble drept, fire av dem soldater, og over 90 skadd da opprørere lørdag gikk til flere angrep i byen Karbala sør i Irak med bilbomber, granater og maskingevær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre soldater fra Bulgaria og en soldat fra Thailand mistet livet i serieeksplosjonen, der minst fire bilbomber gikk av samtidig, ifølge militære kilder. Også sju irakere mistet livet i angrepene, ifølge sykehuskilder.

92 mennesker ble skadd i angrepet, melder nyhetsbyrået AFP. 19 av de skadde skal være bulgarske soldater.

- Rundt klokka 13 (lokal tid) skjedde det tre angrep fra terrorister, som brukte fire bilbomber, granater og maskingeværer, sier en talsmann for den polskledete divisjonen som patruljerer den sørlige delen av det sentrale Irak.

Opprørerne angrep rådhuset i Karbala og to militærbaser i sentrum av byen i tre synkroniserte angrep. Den ene eksplosjonen skal ha skjedd på et universitetsområde som brukes som base for okkupasjonsstyrkene. Mange studenter ble skadd i angrepet, opplyser en universitetsansatt til AFP.

De to andre angrepene var rettet mot den lokale guvernørens kontorer og en annen militærbase i byen.

Både polske og bulgarske styrker er utplassert i byen.

Dette er det kraftigste angrepet i Karbala, en av Iraks helligste byer, siden ekspresident Saddam Hussein ble tatt til fange for to uker siden.

(NTB)