Minst elleve drept i eksplosjoner i Irak

Minst elleve mennesker er drept og langt over 100 skadd etter to eksplosjoner i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst elleve mennesker er drept og langt over 100 skadd etter to eksplosjoner i Irak. Begge steder var det biler som eksploderte, opplyser irakisk politi.

Den ene eksplosjonen skjedde i byen Taji nord for hovedstaden Bagdad, der seks mennesker mistet livet da en bil med klorgass gikk i lufta. Sjåføren hadde parkert bilen utenfor en restaurant som drives av sjiamuslimer.

Blant de skadde her var kvinner og barn som hadde pustet inn gass, sa en talsmann for sikkerhetstjenestene. Han tilføyde at han og hans kolleger hadde fått meldinger om at fire slike biler var på vei til Bagdad fra opprørsbastionen Ramadi i det vestlige Irak.

Bilene ble kjørt av selvmordsbombere, og den som eksploderte i Taji torsdag morgen, kan ha vært kjørt av en slik aksjonist, tilføyde talsmannen. Fem mennesker ble drept og elleve skadd da en bilbombe samme morgen eksploderte i det sørlige Bagdad.

Denne bomben ble utløst i Saidiya-distriktet, der det bor både sjiamuslimer, sunniarabere og andre folkegrupper. Mandag fant politiet 20 mennesker som var skutt og drept i ulike deler av den irakiske hovedstaden.

 (NTB-Reuters-AFP)

HOLDER VAKT: En irakisk regjeringssoldat holder vakt på åstedet for et bombeangrep i Bagdad. Foto: Scanpix
HOLDER VAKT: En irakisk regjeringssoldat holder vakt på åstedet for et bombeangrep i Bagdad. Foto: Scanpix Vis mer