Minst elleve omkom i flom i Europa

Dødsfall i Tyskland, Polen og Tsjekkia.

<strong>ØDELAGT:</strong>  11 personer har omkommet i flom i Europa den siste tiden. Dette huset i den tsjekkiske byen Chrastava er totalskadd. Foto: REUTERS/David W Cerny
ØDELAGT: 11 personer har omkommet i flom i Europa den siste tiden. Dette huset i den tsjekkiske byen Chrastava er totalskadd. Foto: REUTERS/David W Cerny Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Minst elleve personer er omkommet i Tsjekkia, Polen og Tyskland på grunn av uvær og flom.

Regnværet førte til at vannstanden steg kraftig i flere elver slik at diker brast og elvene flommet over. I den sørvestlige delen av Polen omkom tre personer, i Tsjekkia er det meldt om tre omkomne og tre savnede, mens ytterligere tre personer er omkommet i den tyske byen Neukirchen, som ligger like ved den tsjekkiske grensen.

Alle omkom lørdag, men to av ofrene i den polske byen Bogatynia ble første funnet søndag, ifølge redningsmannskap. Blant de omkomne er en 55 år gammel redningsarbeider som ble tatt av vannmasser da en demning brast.

Tusenvis av mennesker har flyktet fra hjemmene sine, og det er satt inn helikoptre for å redde folk som har klatret opp på hustakene.

Blant de tre som er savnet i Tsjekkia, er en 16 år gammel jente som var om bord i en tømmerflåte som gikk rundt i en elv.

Ifølge meteorologene er det ventet oppholdsvær de neste dagene.

De tre omkomne i Neukirchen ble funnet i kjelleren på blokken de bodde. Et eldre ektepar og en nabo i sekstiårene hadde trolig gått ned i kjelleren for å redde eiendeler, men greide ikke å komme seg ut da vannet steg svært raskt.

Også Sør-Sverige ble lørdag rammet av kraftig uvær, noe som flere steder førte til strømbrudd.

Ifølge meteorologene er det ventet oppholdsvær i Sentral-Europa de neste dagene.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer