- Minst en av selvmordsbomberne hadde billett til Frankrike-Tyskland

Ville sprenge seg på stadion.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst en av terroristene som sprengte seg i luften utenfor Stade de France - henholdsvis 21.20, 21.30 og 21.53 i går kveld - hadde billett til kampen som pågikk mellom Frankrike og Tyskland.

Det opplyser en av sikkerhetsvaktene på stadion, og franske politifolk, overfor Wall Street Journal. Minst tre personer ble drept utenfor kafeene Events og Coeur de Blé, som ligger like ved stadion. Men en av selvmordsbomberne hadde tenkt seg inn på stadion, ifølge sikkerhetspersonellet.

Der inne var, i tillegg til flere av verdens mest kjente fotballspillere - totalt 80 000 mennesker.

Vedkommende ankom stadion og prøvde å gå inn omkring et kvarter ut i kampen. Men vaktene oppdaget at mannen hadde på seg en bombevest.

Da han forsøkte å stikke av fra vaktene detonerte han vesten, ifølge vekteren Zouheir - som selv sto vakt på stadion. Politifolk som også var i tjeneste på stadion bekrefter opplysningene, og sier de antar at mannen ville detonere vesten inne på stadion for å skape panikk.

Dette kan være en forklaring på hvorfor ikke enda flere ble drept i disse angrepene. Totalt ble 127 mennesker drept i de grufulle angrepene i Paris - men bare tre av disse døde utenfor Stade de France.

To eksplosjoner To eksplosjoner kunne høres under kampen. Etter kampen samlet tusenvis av tilskuere seg ute på banen. Fredagens samordnede terrorangrep skapte også frykt inne på Stade de France.

Etter kampslutt søkte rundt 2000 tilskuere tilflukt ute på gressmatta.

En halvtime senere fikk de beskjed at det var trygt å forlate stadionet og å bruke offentlig transport.

- Det franske fotballforbundet deler smerten til de pårørende og deres kjære, sa fotballpresident Noel Le Graet ifølge NTB.
Reagerte Eksplosjonene kunne ifølge NTB høres med noen minutters mellomrom, og TV-bildene viste at Frankrike-backen Patrice Evra reagerte på lyden ved den første hendelsen.
Kampen ble ikke stoppet, men stemningen på tribunen endret seg raskt etter hvert som man forsto hva som foregikk i den franske hovedstaden.

Lyden av sirener utenfor arenaen kunne også høres. Frankrikes president François Hollande var til stede på kampen, men han ble evakuert og forlot Stade de France.

Dagbladet oppdaterer saken.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram