- Minst en av selvmordsbomberne hadde billett til Frankrike-Tyskland

Ville sprenge seg på stadion.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Minst en av terroristene som sprengte seg i luften utenfor Stade de France - henholdsvis 21.20, 21.30 og 21.53 i går kveld - hadde billett til kampen som pågikk mellom Frankrike og Tyskland.

Det opplyser en av sikkerhetsvaktene på stadion, og franske politifolk, overfor Wall Street Journal. Minst tre personer ble drept utenfor kafeene Events og Coeur de Blé, som ligger like ved stadion. Men en av selvmordsbomberne hadde tenkt seg inn på stadion, ifølge sikkerhetspersonellet.

Der inne var, i tillegg til flere av verdens mest kjente fotballspillere - totalt 80 000 mennesker.

Vedkommende ankom stadion og prøvde å gå inn omkring et kvarter ut i kampen. Men vaktene oppdaget at mannen hadde på seg en bombevest.

Da han forsøkte å stikke av fra vaktene detonerte han vesten, ifølge vekteren Zouheir - som selv sto vakt på stadion. Politifolk som også var i tjeneste på stadion bekrefter opplysningene, og sier de antar at mannen ville detonere vesten inne på stadion for å skape panikk.

Dette kan være en forklaring på hvorfor ikke enda flere ble drept i disse angrepene. Totalt ble 127 mennesker drept i de grufulle angrepene i Paris - men bare tre av disse døde utenfor Stade de France.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer