Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst en drept, flere skadd i Namsos

Minst en person omkom og flere personer er skadd i en sprengningsulykke i Namsos sentrum i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om ulykken ved Petter Øyens gate i Namsos rett før klokka to.

- Ulykken skjedde i forbindelse med sprengningen av tunnelen. Veiarbeiderne satte inn ledningene i sprengstoffet. I utgangspunktet skal steinene gå rett opp, men noe gikk feil og ladningen ble fyrt av i retning av folk, sier lensmann Roar Hasselvold ved Namsos lensmannskontor til Dagbladet.no.

Minst en person er drept og flere personer er brakt til sykehus.

I ettermiddag melder politiet at to personer ble bragtr til sykehus med fysiske skader, skadene er ikke livstruende. I tillegg er flere personer bragt til sykehus med sjokk og traumer.

Andre ulykke i dag

Den fatale ulykken i 14-tida er ikke den første i dag.

Tidligere i dag gikk en sprengladning feil. En bil ble truffet i et område som ligger ikke langt unna sprengningsstedet, opplyser politiet til Dagbladet.no.

Traff biler og folk

En drosjesjåfør som passerte kort tid etter den andre ulykken, sier til Dagbladet.no at flere biler lå strødd rundt på butikkens parkeringsplass.

- Det var helt vilt. Steiner traff folk og biler, sier han til Dagbladet.no.

Drosjesjåføren forteller at han så en mann liggende ved en bil, og at han frykter at han var død. Han forteller at trafikken var stoppet fordi de skulle sprenge, men salven gikk ikke ordentlig av. Sjåføren sto først i bilkøen og ble stående i 15-20 minutter før den andre salva gikk av.

Det ble sendt ut sju eller åtte ambulanser.

Sprengningsarbeidet skjedde i forbindelse med Namdalsprosjektet, et større veiprosjekt i regi av Statens Vegvesen.

- Vurdere på nytt

Odd Kåre Myren er prosjektleder for Namdalsprosjektet.

- Salven gikk mye lenger enn den skulle. Tildels store steinblokker traff folk og biler, sier han til Dagbladet.no

Området var sperret av og det var satt ut vakter, men steinblokkene tok en helt annen retning enn tiltenkt. Nå skal politiet etterforske saken, og finne ut hva som gikk galt.

- Vi stanser selvfølgelig arbeidet. Vi må se nærmere på denne konkrete jobben når politiet har funnet årsaken til ulykken, sier Myren.

Han forklarte seg i ettermiddag for politiet.

Butikksjefen på Rimi-butikken sier ulykken skjedde rundt klokka 14. Han bekrefter at det var en spreningulykke, men viser til politiet for ytterligere opplysninger.

Er du i Namsos? Ring oss på 22310959. Eller send epost.

HER SKJEDDE ULYKKEN: </B> Ulykken skjedde her i Vika i Namsos sentrum. Den røde pila viser hvor anleggsarbeidene foregikk. Rimi-butikken ligger i den hvite bygningen til høyre for pila.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!