Minst en drept i eksplosjon

En eksplosjon rammet i ettermiddag norsk tid et oljeanlegg på Staten Island i New York. Flammene var over hundre meter høye. Eksplosjonen kunne høres flere kilometer unna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannvesenet fikk melding om brannen klokka 16 i ettermiddag norsk tid. Det ble umiddelbart sendt ut store styrker med redningsmannskaper og brannfolk til området. Tilsammen 200 brannmenn deltok i det farlige slokkearbeidet. De ble assistert av helikoptre og to redningsbåter. Politiet sperret av et stort område rundt eksplosjonsstedet.

Mistenker eksplosjon på lekter

Flammene sto flere hundre meter opp i været den første timen etter at eksplosjonen inntraff. Bilder på amerikanske tv-stasjoner viste det enorme flammehavet sør-vest på Staten Island, i anlegget til Exxonmobil.

Eksplosjonen ble hørt flere kilometer unna. Årsaken til eksplosjonen er ikke kjent, men politiet mener at en lekter som drev med tanking av propan har hatt en lekkasje og at propanen ble antent. Deretter skal store deler av lagrene på land ha blitt antent.

En drept

Folk i området fikk beskjed om å lukke vinduene på grunn av den svarte røyken som var synlig over store deler av Manhatten. En person er nå bekreftet omkommet. Liket av en mann ble trukket opp av sjøen rundt tre timer etter at brannen var slokket. En ansatt ved oljelageret er fortsatt savnet, men en tredjeperson er innlagt på sykehus med alvorlige skader. Hele anlegget var overtent i løpet av sekunder. Et skip fra kystvakten søker i kveld i sjøen etter den siste savnede.

Terrorberedskap

FBI sier at de foreløpig ikke har noen indikasjoner på at eksplosjonen skyldes terrorisme, men at det er en ren ulykke. De vil likevel etterforske ulykken nøye, siden oljeanlegg er på lista over potensielle terroristmål.

Børsen i USA raste nedover i minuttene etter at nyheten ble kjent, mens oljeprisen samtidig steg med nesten én dollar fatet.

Dagbladet.no vil høre fra deg

Var du, eller er du i nærheten av eksplosjonsstedet i New York så send Dagbladet.no en mail med navn og nummer. Vi hører gjerne fra deg.

OVERTENT PÅ SEKUNDER</B> De som var i umiddelbar nærhet må ha blitt rammet av den enormt kraftige brannen. Foreløpig er det ikke meldt om personskader, men brannvesenet i New York frykter at flere er drept.
VEKKET MINNER: Da innbyggerne i New York så den svarte røyken som steg til værs, kom minnene om 11. september 2001. I timen etter eksplosjonen trodde flere at millionbyen nok en gang var rammet av et terrorangrep.