Minst fem døde etter kollisjon med buss og biler

Fem kjøretøy involvert i ulykke i Lavangsdalen i Balsfjord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du informasjon om ulykken? Send mms/sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): Minst fem personer er døde og rundt ti skadd etter en trafikkulykke der en buss og flere andre kjøretøy var involvert, i Lavangsdalen i Balsfjord.

- Hendelsesforløpet som så langt er brakt på det rene tilsier at tre biler og en minibuss i kø fra Tromsø har møtt en buss i retning mot Tromsø. En av bilene har fått sleng, og kollidert med bussen, videre har de øvrige bilene og minibussen vært involvert i ulykken, skriver politiet i en pressemelding.

I 17-tida var status at fem mennesker var bekreftet døde på ulykkesstedet, mens fire personer - hvorav én alvorlig skadd - var ankommet sykehus i Tromsø.

- Det er et stort og omfattende skadested. De siste bekreftede tallene vi har fått er fem døde og seks skadde, hvorav fire er på sykehus, sier politiadvokat Thorstein Skogvang til Dagbladet.

De omkomnes identitet er fortsatt ikke klarlagt.

Kolliderte med minibuss Ifølge avisa Nordlys var det en buss, en minibuss og en personbil som var involvert i kollisjonene, som ifølge politiet skjedde over en strekning på 200-300 meter.

- På veien ligger flere døde personer, som er tildekket. Det er mye politi og ambulansepersonell som jobber på stedet, sier Nordlys-journalist Øystein Barth-Heyerdahl til egen avis.

Åtte ambulanser, et helikopter og to legevaktleger rykket ut til stedet sammen med politiet og brannvesenet da meldingen om ulykken kom.

- Vi slo full katastrofealarm da vi fikk meldingen om ulykken, og sendte ut alle våre enheter, sier direktør Tor Ingebrigtsen ved Universitetssykehuset Nord-Norge til Nordlys.

- Feil kjørebane Det var i alt 48 passasjerer om bord i bussen som var involvert i dødsulykken. De aller fleste var 14 år gamle håndballspillere fra Bossekop Ungdomslag (BUL). I tillegg sju spillere fra Alta IF.

- Vi har i alt fem busser med spillere og voksne som skulle til Nyttårsturneringen i Tromsø. Det er en av disse bussene som har havnet i ulykka, sier leder Egil Mofoss i BUL til Dagbladet.

- Ingen av passasjerene om bord i bussen har fått alvorlige skader, men noen har fått lettere skader som beinbrudd, sårskader og slikt, forteller han.

KAOTISK: Store redningsmannskaper var i ettermiddag på ulykkesstedet. Foto: NORDLYS
KAOTISK: Store redningsmannskaper var i ettermiddag på ulykkesstedet. Foto: NORDLYS Vis mer

Ifølge passasjerer om bord i ulykkesbussen, skal denne ha blitt truffet av en personbil som kom over i feil kjørebane. Deretter skal bussen ha mistet kontrollen og truffet flere andre biler.

- Det skal ha gått riktig ille på utsiden av bussen, blir jeg fortalt, sier Mofoss til Dagbladet. Uskadde barn og voksne fra ulykkesbussen blir nå tatt hånd om i en av de andre fire bussene. Totalt var det 250 barn og voksne som var på vei til Tromsø for å delta på håndballturneringen.

Mor til en av håndballspillerene på laget til Alta IF som var involvert i ulykken, har vært i kontakt med datteren sin og
flere av de andre spillerne på telefonen.

- Det har vært en tøff opplevelse for laget, alt var kaotisk og de har sett mye forferdelig, sier Lene Sofie Strifeldt til Dagbladet.

- Godt vinterføre Sivilforsvaret i Troms hjelper i kveld mannskapene på ulykkesstedet.

- Vi har 17 operative personer og to på distriktskontoret som bistår i forbindelse med den tragiske ulykken. Vi har blant annet lysutstyr, varmetelt og mat, sier distriktssjef Kurt Myrland i Sivilforsvaret til Dagbladet.

Ifølge Nordlys var det i ettermiddag  godt vinterføre, ikke spesielt glatt og delvis bart på ulykkesstedet.

Europavei 8 Kantornes ble stengt i fire kilometer mot Tromsø som følge av kollisjonene, og det var i kveld uklart når veien kunne åpnes.

Dagbladet.no kommer med mer.