Minst fem døde i vinterstorm i USA

Minst fem personer har mistet livet som følge av vinterstormen som herjer øst i USA. To av de døde er barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle de omkomne har blitt truffet av grener eller trær som er blåst over ende i det kraftige uværet.

Det foreløpig siste dødsofferet er en 11 år gammel gutt som mistet livet da et tre ble blåst ned over et hus i Putnam fylke i delstaten New York.

I Virginia døde en seks år gammel gutt da hjemmet hans i Chester ble truffet av et nedblåst tre. En mann i James City i samme delstat døde etter at bilen han satt i ble truffet av et tre.

En mann døde da han ble truffet av et tre i Newport, Rhode Island, mens en 77 år gammel kvinne ble truffet av en gren utenfor huset sitt i storbyen Baltimore.

Den nordøstlige stormen har brakt med seg vinder med en hastighet på opptil 35 meter per sekund ved cape Cod på kysten av delstaten Massachusetts. I New York slet flere lektere seg på Hudsonelva, som løpet ut i havet på vestsiden av Manhattan. Fredag ettermiddag var over 1,6 millioner husstander og bedrifter uten strøm.

Den nasjonale værtjenesten i USA sier fotgjengere kan havne i ekstremt farlige situasjoner og sier det er fare forbundet med å reise i stormen. Busser og vogntog er spesielt utsatt i den kraftige vinden og nedbøren som stormen bringer med seg.

(NTB)