FLERE DREPT: Politi ved siden av kroppen til en av de drepte i Duke Street, i Whitehaven i nordvest-England. Foto: AP Photo/Rod Minchin/PA Wire
FLERE DREPT: Politi ved siden av kroppen til en av de drepte i Duke Street, i Whitehaven i nordvest-England. Foto: AP Photo/Rod Minchin/PA WireVis mer

Minst fem drept av våpendesperado i England

25 skadd. Skjøt tilfeldige personer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Våpendesperadoen er nå funnet død i et skogsområde et kort stykke unna bilen han skjøt fra og flyktet i tidligere i dag. Ved hans side fant de også våpenet han skal ha brukt under sin dødbringende ferd langs den britiske nordvestkysten i dag.

Den mistenkte, den 52 år gamle drosjesjåføren Derrick Bird fra Rowrah i nærheten av Frizington, skal ha skutt og drept et ukjent antall mennesker i distriktet Cumbria, nordvest i England.

Cumbria-politiet bekrefter nå at fem personer er drept, 25 skadd.

Bird er funnet død i et skogsområde.

- Vi fant også et skytevåpen. Det vil bli foretatt en formell identifisering av liket senere, sier en talsperson for politiet.

Skjøt fra bilen Drapsmannen skal ha skutt folk i byene Whitehaven, Seascale og Egremont.

Til sammen skal det dreie seg om hele elleve forskjellige skyteepisoder, melder BBC.

Desperadoens herjinger skal ha begynt ved en drosjeholdeplass i Duke Street i Whitehaven. Deretter skal 52-åringen ha fortsatt skytingen fra bilen langs en to mil lang kjøretur sydover langs den britiske nordvestkysten.

Politiet jobber nå med å få oversikt over antall drepte og skadde.

- Det er en rekke drepte, og politiet jobber nå med å fastslå identiteten deres og informere de pårørende. Ambulanser og redningsmannskaper er i arbeid over hele regionen, sier en polititalsmann.

- Stille type I motsetning til på fotografiet som er frigitt, skal Bird nå være glattbarbert på hodet. Bilen han kjørte var en Citroen Picasso med registreringsnummer ND55 ZFC.

Politiet fant ved 14-tiden norsk tid bilen forlatt. Bird fortsatte flukten til fots.

En av Derrick Birds naboer sier til Sky News at han er sjokkert.

- Jeg er fullstendig sjokkert, helt nummen. Han er en hyggelig fyr, en stille type. Han holdt seg for seg selv og bodde alene.

- Han var ikke spesielt sosial, han snakket ikke med naboene, sier naboen, og legger til:

- Drosjen han kjørte var en sølvgrå Citroen.

- Han kjørte opp på siden av meg  Alan Hannah (68) flyktet etter å ha sett drapsmannen lene seg ut et bilvindu med et våpen.

- Jeg så mange politifolk som løp ut fra politistasjonen, så jeg skjønte at noe var på gang. Da jeg la meg over i høyre fil, kom en bil opp på siden av meg i venstre fil, og stoppet ved siden av meg på rødt lys, sier Hannah til The Sun.

- Jeg så en mann med en stor hagle. Frontruta hans var knust. Jeg kjørte over krysset på rødt, og kom meg trygt unna, sier Hannah til The Sun.

Bedt om å holde seg innendørs Folk i området ble bedt om å holde seg innendørs mens politijakten pågikk, og bilførere ble bedt om ikke å ta opp haikere etter at det ble klart at Bird hadde forlatt bilen og fortsatt til fots.

Atomkraftverket Sellafield stengte sine porter, og ba kveldsskiftet om å holde seg hjemme.

Politiet ble oppmerksomme på skyteepisodene ved 11.35-tiden norsk tid.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

SKJØT VILT: Gjerningsmannen, 52 år gamle Derrick Bird, er funnet død. Foto: Cumbria Constabulary
SKJØT VILT: Gjerningsmannen, 52 år gamle Derrick Bird, er funnet død. Foto: Cumbria Constabulary Vis mer