Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst fem drept i israelsk luftangrep mot syrisk del av Golanhøydene

- Planla terror.

- PLANLA TERROR: Minst fem Hizbollah-medlemmer er drept i et israelsk luftangrep mot den syriske delen av Golanhøydene, opplyser libanesiske sikkerhetskilder. Foto: AFP / NTB scanpix
- PLANLA TERROR: Minst fem Hizbollah-medlemmer er drept i et israelsk luftangrep mot den syriske delen av Golanhøydene, opplyser libanesiske sikkerhetskilder. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst fem Hizbollah-medlemmer er drept i et israelsk luftangrep mot den syriske delen av Golanhøydene, opplyser libanesiske sikkerhetskilder.

Et israelsk militærhelikopter avfyrte søndag to raketter mot det som Israel omtaler som terroristmål i den syriskkontrollerte delen av Golanhøydene.

De angivelige terroristene skulle ifølge kildene ha planlagt et angrep mot Israel.

Ifølge en anonym libanesisk kilde som står nær den islamistiske Hizbollah-bevegelsen, ble minst fem Hizbollah-medlemmer, deriblant en kommandant, drept i angrepet.

Den sjiamuslimske bevegelsen er en nær alliert til Assad-regimet i Syria og kjemper sammen med syriske regjeringssoldater mot syriske opprørsgrupper.

Angrepet fant sted ved Queneitra, som ligger nær våpenhvile-grensen som skiller den syriske delen av Golanhøydene fra den israelskokkuperte delen, ifølge den israelske kilden.

Angrepet er bekreftet av rapporter fra den libanesiske fjernsynsstasjonen Al-Manar.

(NTB)