Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst fem drept i nytt Koranen-raseri

- Død over USA. Kandahar-demonstrasjon ute av kontroll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst fem  personer er drept og 46 skadd i den afghanske byen Kandahar i en ny stor demonstrasjon i dag  mot koranbrenningen i USA.  Ifølge nyhetsbyrået AFP deltok 2000 personer i demonstrasjonen, som kom ut av kontroll.

Zalmai Ayubi, talsmann for provinsmyndighetene, sier til AP at demonstrantene har satte fyr på biler og forretninger.


Angrep FN-lokaler Folkemengden prøvde ifølge AFP å ta seg inn i FNs lokaler i byen, men ble forsøkt stoppet av det lokale politiet som avfyrte varselskudd.

Demonstrantene skal ha ropt: «Død over USA» og «Død over Karzai».

Nyhetsbyrået DPA melder om skyting i Kandahar. Politiet har sperret av store deler av byen.

Kandahar er et senter for Taliban i den sørlige delen av Afghanistan, der USA-ledede FN-styrker lenge har varslet en kraftig offensiv i sommer.

Politiet på stedet skal ha nektet reportere på stedet å snakke med demonstrantene. En fotograf skal også ha blitt angrepet.

Den norske oberstløytnanten Siri Skare (52) var blant de minst sju drepte etter at en mobb gikk til angrep mot et FN-hovedkvarter i byen Mazar-e Sharif nord i Afghanistan i går.

Angrep startet med en fredelig demonstrasjon i protest mot en amerikansk pastor som satte fyr på muslimenes hellige bok Koranen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media