Minst fem drept i skytedrama

Fem mennesker er drept og flere er skadd etter at en mann gikk amok med et skytevåpen på en arbeidsplass i Illinois i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om skytingen i fabrikken Navistar klokka 19 norsk tid. Da de kom fram til åstedet var fem mennesker drept, og flere var såret.

Ringte politiet

Martin Reutimann (24) satt ved pulten sin da han ble klar over hva som skjedde.

- Jeg hørte noen rope «Det er en fyr med et skytevåpen i midtgangen!» Det er der vi tester motorene til lastebilene, sier han til nyhetsbyrået AP.

Reutimann sier at han først ikke trodde det han hørte. Men da han så mennesker som stormet forbi, grep han tak i mobiltelefonen og jakka si. Da han hørte skudd, ringte han umiddelbart politiet.

- Vi trodde først de var en spøk. Men da vi hørte skuddene, løp vi så raskt vi kunne, sier en annen ansatt, Michael Kalagian til CNN.

Evakuert

Det jobber rundt 1400 mennesker i fabrikken, som lager dieselmotorer for lastebiler og skolebusser. Hele området ble raskt evakuert.

Det er foreløpig uklart om gjerningsmannen var ansatt ved fabrikken.

For en og en halv måned siden ble sju mennesker ble skutt og drept i IT-firmaet Edgewaters lokaler i Wakefield i Massachusetts. 26. desember gikk Michael McDermott amok med flere skytevåpen. Han ble raskt arrestert, og er siktet for drapene.

SPERRET: Politiet sperret av hele fabrikken. Det jobber rundt 1400 mennesker i Navistars avdeling i Melrose Park, Illinois.
EVAKUERT: Arbeiderne samlet seg utenfor fabrikken etter at en desperado gikk amok og drepte minst fem ansatte.