Minst fem drept og flere titalls skadd etter bombing av sentralt sykehus på Gaza

Melder helsepersonell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nyhetsbyrået AFP melder på Twitter at et sentralt sykehus på Gaza er bombet.

Nyhetsbyrået har fått opplysningene fra helsepersonell.

I etterkant har det kommet rapporter fra leger på sykehuset om at fem er drept og at flere titalls er skadd.

Absurd Det var Al-Aqsa-sykehuset i midtdelen av Gaza som ble bombet. Dagbladet hadde like etter ulykka kontakt med lege Mads Gilbert, som befinner seg på Shifaz-sykehuset som ligger i en annen del av Gaza by.

- Sykehusets oksygenanlegg og heiser er ødelagt. Dette er helt absurd og et helt nytt nivå i denne krigen. Israel skyr ingen midler. Det er barn, kvinner, gamle og nå sykehus med sengeliggende pasienter. Det er ren nedslakting. sier Gilbert, som ser røyken fra sykehuset og følger TV-sendingene i landet, til Dagbladet.

Ett treff En talsmann for sykehuset sier at tredje etasje inneholder operasjonsstuer og en intensivavdeling. Flere granater slo ned i området rett rundt sykehuset, men det ser ut til at det bare er snakk om ett direkte treff, skriver NTB.

 Røde Kors er blitt bedt om å bistå med evakuering av sykehuset. Det er så langt ikke gitt noen kommentar til skytingen fra israelske myndigheter.

Ved tidligere tilfeller av angrep mot sykehus har israelerne sagt at Hamas bruker sykehusområder som oppskytingsplass for raketter


Dagbladet kommer med mer


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer