Minst fem drept på Gazastripen

Minst fem palestinere ble drept under en israelsk militæraksjon i en landsby på Gazastripen i dag, ifølge øyenvitner og helsepersonell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Palestinske sikkerhetskilder sier at til sammen seks mennesker ble drept i forbindelse med operasjonen, men på sykehuset hadde de bare mottatt fem lik.

Tre av de drepte var militante palestinere. En av disse var Salem Qudeh, et ledende medlem av Hamas. Også Qudehs 34 år gamle kone Sanaa ble drept.

Ifølge den israelske hæren skjøt soldatene en mann som nektet å adlyde ordre om stanse, og flyktet med en kvinne etter seg.

- Han ble skutt og eksploderte, kanskje fordi han hadde på seg et belte med eksplosiver. Vi tror kvinnen ble skadd i eksplosjonen, sier en militærtalsmann.

Den israelske hæren opplyste at soldatene skjøt og drepte ytterligere to militante. Ifølge kilder i helsevesenet ble minst ti palestinere skadd i aksjonen.

Den israelske militæraksjonen i landsbyen Abassan utløste skuddvekslinger med militante palestinere.

Tre hus ble ødelagt i militæraksjonen, der hæren satte inn Apache-helikopteret, stridsvogner og bulldosere mot Abassan.

I en landsby på Vestbredden ble 26 palestinere og en israelsk aktivist skadd i sammenstøt med israelsk politi søndag. Palestinerne, som protesterer mot den omstridte muren og gjerdet Israel bygger mot Vestbredden, kastet steiner mot politiet.

(NTB)