- IKKE OVER: I 15-tida norsk tid var soldater ennå inne i bygningene som rommer den jødiske menigheten i Mumbai.
- IKKE OVER: I 15-tida norsk tid var soldater ennå inne i bygningene som rommer den jødiske menigheten i Mumbai.Vis mer

Minst fem gisler drept i jødisk senter

Flere terrorister drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MUMBAI (Dagbladet.no):Ifølge Sky News er minst fem gisler og to terrorister funnet drept på det jødiske senteret Nariman House.
Terroraksjonen skal ikke være avsluttet, men politiet ser på den som i en avsluttende fase.

Jublet for tidlig
Klokka 14 norsk tid brøt det ut jubelscener i gatene utenfor det jødiske Chabad-sentere i Nariman House i Mumbai.

Ifølge nyhetsbyrået AP skal soldater fra de indiske spesialstyrkene ha kommet ut av bygningen med geværene sine hevet, og i noen minutter tydet alt på at denne delen av det 48 timer lange gisseldramaet var over.

Dagbladets fotograf Hans Arne Vedlog var i ettermiddag på plass utenfor det jødiske senteret da kaoset oppsto.

- Det er utrolig mye folk i gatene og utendørs på balkonger og hustak. De jubler, klapper i hendene og er svært begeistret, forteller han.

Vedlog opplyser at ambulanser og flere lastebiler med regulære indiske soldater står parkert ved bygningene.

Samtidig uttalte myndighetene at soldatenes aksjon ved senteret ikke var over likevel, og at det ennå pågikk søk etter bevæpnede terrorister i det store bygningskomplekset.

Men så kom nyheten om at minst fem av gislene skal være drept.

De fem drepte ble funnet av indiske kommandosoldater. Kommandosoldatene har ifølge Sky News drept to terrorister som oppholdt seg på senteret.

Dødstallene har nå steget til 151 mennesker, skriver CNN.

Tre tyskere, to amerikanere, en italiener, en brite, en australier og en kineser er blant de utenlendingene som er drept. Til sammen skal minst 327 mennesker være såret som følge av kampene.

UD fraråder nå nordmenn å reise til Mumbai.


Nye kamper

Det er ennå ukjent hva som har utspilt seg på innsiden av bygningskomplekset de siste timene, og det er ikke klart om soldatene har lyktes i å bringe ut noen gisler i live.

Ifølge BBC News melder den indiske tv-kanalen Times Now at «trusselen er eliminert» og at sikkerhetsstyrkene nå gjennomsøker andre bygninger i jakten på gjerningsmenn.

CNN melder at det ble hørt en svært kraftig eksplosjon i det jødiske senteret like etter at det ble mørkt i Mumbai, noe som kan ha vært det siste tilslaget til indiske soldater. Mye tyder på at spesialstyrkene, som i hele dag har oppholdt seg i eller ved bygget, kan ha tatt seg inn ved å sprenge et hull i en vegg.

Så seint som i 15-tida norsk tid kom det nye meldinger om skyting og mulige eksplosjoner også ved Taj Mahal-hotellet, der antiterrorstyrkene ikke ser ut til å ha kontroll over situasjonen.

Dagbladet.no kommer med mer.