Minst fem mistet livet i jordskjelv i Japan

Et kraftig jordskjelv har rystet det nordvestlige Japan. Minst fem mennesker omkom og over 400 mennesker ble skadd i skjelvet, som også utløste brann ved et atomanlegg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Et kraftig jordskjelv rystet det nordvestlige Japan. Minst fem mennesker omkom og over 400 mennesker ble skadd i skjelvet, som også utløste brann ved et atomanlegg.

Ifølge sykehuskilder mistet to eldre kvinner livet i skjelvet, etter at huset de bodde i raste sammen over dem. To andre kvinner og en mann er også meldt døde. Rundt 400 skal være brakt til sykehus med større eller mindre skader, i hovedsak brudd- og sårskader.

Et kraftig etterskjelv rammet landet noen timer etter det første skjelvet.

Merket i Tokyo

Skjelvet utenfor Niigataprovinsen, som skjedde 10.13 lokal tid, ble målt til 6.8 på Richter-skalaen. Det kunne også merkes i hovedstaden Tokyo og området rundt, der øyenvitner forteller at høyhus svaiet.

Skjelvet, som hadde sitt episenter i Japanhavet om lag 60 kilometer fra Niigataprovinsen, utløste også små tsunamibølger, med en høyde på om lag 50 centimeter.

Flere bygninger i byen Kashiwazaki ble ødelagt eller skadet i skjelvet.

Ved kjernekraftanlegget i byen brøt det ut brann i en transformatorstasjon, men ifølge talsmenn for kraftverket skal det ikke være fare for radioaktiv stråling. Selve atomreaktoren ble automatisk stengt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer