Minst fire barn drept av foreldrene sine i fjor

Forsker frykter mørketall når det gjelder mishandling.

DØDE Christoffer ble funnet død hjemme i senga si, sannsynligvis etter grov mishandling. Stefaren ble seinere dømt til seks års fengsel, men anket saken. Men Christoffer blir likevel ikke et tall i drapsstatistikken. Foto: PRIVAT
DØDE Christoffer ble funnet død hjemme i senga si, sannsynligvis etter grov mishandling. Stefaren ble seinere dømt til seks års fengsel, men anket saken. Men Christoffer blir likevel ikke et tall i drapsstatistikken. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet skrev søndag om 8 år gamle Christoffer, som ble mishandlet til døde - uten at noen grep inn.

Stefaren (38) ble dømt til seks års fengsel i tingretten, men anket saken. Dommen er derfor ikke rettskraftig. Ankesaken kommer opp i lagmannsretten etter påske.

Gjenopptok sakenChristoffer døde i 2005. Han hadde store skader på kroppen, blant annet et 17 centimeter langt brudd i hodeskallen. Han hadde papir i nese og munn. Politiet i Vestfold etterforsket dødsfallet som mistenkelig, men henla det som «intet straffbart forhold».

Over to år seinere beordrer Riksadvokaten saken gjenopptatt, og det blir tatt ut siktelse mot guttens stefar. Han blir dømt nesten tre år etter Christoffers død, til legemsbeskadigelse med døden til følge - under særdeles skjerpende omstendigheter.Kriminolog Vibeke Ottesen ved Kompetansesenteret for sikkerhets-, fengsels- og rettspsykiatri forsker på drap i nære relasjoner i Norge i perioden 1980-2008. Hun tror det kan finnes mørketall når det gjelder barnedrap.- Det er nok en del mørketall her. I mitt forskningsmateriale finner jeg saker som ikke blir straffeforfulgt. Nå ser vi også at Riksadvokaten har åpnet flere slike saker i det siste, som er blitt henlagt tidligere. Og samtlige har ført til dom. Det viser at det er mulig å gjøre noe. Men mange slike saker blir nok henlagt, sier Ottesen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer