Minst fire drept etter eksplosjon i Nairobi

Ved et marked.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst fire personer er drept og over 20 såret i to kraftige eksplosjoner på et travelt marked i Kenyas hovedstad Nairobi, melder kenyanske myndigheter.

Årsaken til eksplosjonene fredag ettermiddag er foreløpig ikke kjent, men mye tyder på at det er snakk om bombeangrep.

Ifølge det nasjonale kenyanske katastrofesenteret (NDOC) inntraff den første eksplosjonen inne på en minibuss som sto like utenfor for Gikomba-markedet, mens den andre eksplosjonen fant sted inne på selve markedet, som ligger øst i byen.

Kenyas Røde Kors sier flere ambulanser ble sendt til området der de bistår med å frakte sårede til sykehus.

Evakuerte turister Kenya har vært rammet av flere bombeangrep den siste tiden, både i Nairobi og i havnebyen Mombasa, et av landets fremste turistmål.

Tidligere på fredagen ble flere hundre britiske turister evakuert fra Mombasa og andre steder i Øst-Kenya etter at britiske myndigheter mente at terrortrusselen i landet har økt.

USA, Frankrike og Australia har utstedt lignende reiseråd, det samme har Norge.

Al-Shabaab Islamistgruppen al-Shabaab har gjennomført mange terrorangrep mot Kenya etter at kenyanske styrker i 2011 gikk inn i Somalia for å bistå somaliske regjeringsstyrker mot islamistene.

I september fjor ble 67 mennesker drept i terrorangrepet mot kjøpesenteret Westgate, mens tre personer ble drept og 86 ble såret da to bomber eksploderte på en bussterminal i Nairobi i begynnelsen av mai.

(NTB)