Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst fire drept i nye protester i Jemen

Titusener strømmet ut i gatene med krav om at president Ali Abdullah Saleh går av.

NYE PROTESTER: Titusener strømmet i dag ut i gatene med krav om at Jemens president må gå av. Foto: Reuters/Ammar Awad/Scanpix
NYE PROTESTER: Titusener strømmet i dag ut i gatene med krav om at Jemens president må gå av. Foto: Reuters/Ammar Awad/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I byene Taiz og Sana oppsto det kraftige sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker natt til søndag. Politiet tok i bruk både tåregass, vannkanoner og til slutt skarpe skudd mot demonstrantene, som i ukevis har krevd Salehs avgang.

Minst én person ble drept, mens mange ble såret, opplyser sykehuskilder.

I Abyan sør i Jemen, hvor al-Qaida skal stå sterkt, ble tre personer drept i sammenstøtene lørdag kveld, opplyste helsepersonell søndag.

Men demonstrantene nekter å la seg stanse. Søndag strømmet titusener igjen ut i gatene i hovedstaden Sana, med krav om at verdenssamfunnet må gripe inn mot myndighetenes brutale måter å slå ned demonstrasjonene på.

- Dersom det internasjonale samfunnet vil ha slutt på dette blodbadet, må det gripe inn nå, sier en demonstrant til nyhetsbyrået DPA.

  I dag kom også lederne av de arabiske golfstatene med en kunngjøring der de sier at Saleh bør gå av og overlate makten til en midlertidig regjering ledet av opposisjonen.

Salehs regjering og opposisjonen skal etter planen møtes i Saudi-Arabia for samtaler tirsdag, under oppsyn av lederne for landene rundt Persiabukta.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media