MINST FIRE DREPT: Afghanske og utenlandske sikkerhetsstyrker undersøker åstedet der en varebil full av eksplosiver drepte minst fire øst i Kabul i morges. Foto: AP / NTB scanpix
MINST FIRE DREPT: Afghanske og utenlandske sikkerhetsstyrker undersøker åstedet der en varebil full av eksplosiver drepte minst fire øst i Kabul i morges. Foto: AP / NTB scanpixVis mer

Minst fire drept i selvmordsangrep i forretningsområde i Kabul

Drept av selvmordsbomber.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst fire er drept, hvorav to er afghanske vakter, etter at en selvmordsbomber sprengte seg selv og bilen sin i lufta i et område hvor utenlandske selskaper holder til, øst i Kabul.

Det melder nyhetsbyrået AP.

Opprørsgruppa Taliban har ifølge NTB tatt på seg ansvaret for angrepet tirsdag morgen. Det er ikke kjent hva som var det nøyaktige målet for angrepet, men flere utenlandske selskaper holder til i området hvor eksplosjonen fant sted.

Flere vinduer i byen ble knust og en sky av røyk kunne ses på himmelen i den østlige delen av byen, etter at selvmordsbomberen skal ha parkert en varebil full av eksplosiver foran inngangspartiet til et avstengt område forbeholdt velstående vestlige.

Angrepet fant sted like etter daggry.

Kabul har vært rammet av en rekke selvmordsangrep de siste årene, ofte mot den amerikanskledede militærstyrken som har kjempet mot Taliban-opprørerne siden 2001, skriver NTB.

NATO-styrken avslutter sitt oppdrag i landet neste måned og trekker seg ut, men rundt 12500 soldater vil bli igjen for å støtte den afghanske hæren og politiet.