Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst fire drept i selvmordsangrep

Fire tyske soldater ble drept og rundt 30 andre personer såret i et selvmordsangrep mot Den internasjonale sikkerhetsstyrken (ISAF) i Afghanistan i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var et bevisst angrep fra en forbipasserende bil. Vi kan bekrefte tre døde og mange sårede, sa ISAFs talsmann Paul Kolken til nyhetsbyrået Reuters.

Senere opplyste forsvarsminister Peter Stuck at fire soldater ble drept.

Det var tidlig i morges at en kraftig eksplosjon rammet en buss med tyske ISAF-soldater like utenfor hovedstaden Kabul. Ifølge øyenvitner og afghansk politi skal en taxi ha kjørt opp til bussen like før eksplosjonen fant sted. Afghansk politi mener det dreier seg om et selvmordsangrep, og at aksjonisten utløste en bombe i taxien.

- Eksplosjonen ble forårsaket av en bombe som var plantet i en drosje. Den kan ha kjørt ved siden av bussen da bomben gikk av. Det er åpenbart snakk om sabotasje, men foreløpig er det for tidlig å legge skylden på noen bestemt gruppe, sier Jabar, som representerer ledelsen for politiet i Kabul.

Ingen nordmenn

En talsmann for det tyske forsvarsdepartementet i Berlin bekreftet at rundt 30 personer ble såret, hvorav ti av dem alvorlig. Noen av de sårede skal ha vært tilfeldig forbipasserende fotgjengere.

Det var lørdag ettermiddag fortsatt usikkerhet omkring antall drepte og sårede. En representant for politiet i Kabul sa at fem personer ble drept i angrepet, mens andre afghanske kilder satte antallet til seks. Hvis dette er riktig er angrepet et av de mest alvorlige mot ISAF-styrken siden den ble utplassert i området rundt Kabul.

Ingen norske soldater kom til skade i hendelsen, opplyser major Trygve Smidt ved Forsvarets overkommando til NTB.

Fordømmer angrep

Tysklands forbundskansler Gerhard Schröder kalte den antatte selvmordsaksjonen lørdag for et feigt angrep, og han sa at den hadde som mål å undergrave den skjøre fredsprosessen i det krigsherjede landet. Også Frankrike fordømte angrepet som feigt.

Lørdagens eksplosjon var den andre dødelige hendelsen som har rammet tyske soldater i Kabul bare de to siste ukene. 29. mai mistet en tysk soldat livet og en annen ble skadd da de kjørte på en landmine nær Kabul.

Rundt 5.000 soldater deltar i ISAF-styrken, som for tiden ledes av Tyskland og Nederland.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media