Minst fire drept i skoleskyting i Canada

Person med våpen skal være pågrepet.

MINST FIRE DREPT: Minst fire personer ble drept og flere skadet i forbindelse med en skyteepisoden i Canada fredag. Foto: Reuters / NTB Scanpix
MINST FIRE DREPT: Minst fire personer ble drept og flere skadet i forbindelse med en skyteepisoden i Canada fredag. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):  Fredag kveld norsk tid ble det rapportert om skyting på skolen La Loche Community School i Canada, skriver CTV News.

Den lokale høvdingen, Teddy Clark, bekrefter overfor Saskatoon StarPhoenix at minst to personer er drept.

- Akkurat nå er folk i La Loche knust. Mange mennesker er i sjokk. Dette er noe du stort sett bare ser på TV, sier Clark.

Like etter midnatt norsk tid blir tallet på drepte oppjustert til fem, for så å bli justert ned til fire.

Ifølge Ken Ladouceur, underviningssjefen i området, fikk han en melding fra skolens rektor om at det var en person som skjøt inne i en av skolens bygninger.

Fungerende ordfører, Kevin Janvier, sier at politiet har bekreftet at en person er pågrepet.

En student ved skolen sier til CBC News at han hørte flere skudd.

- Jeg løp ut av skolen. Det var masse roping og jeg hørte seks sju skudd før jeg kom meg ut, forteller Noel Desjarlais-Thomas.

Ifølge en sykepleier ved det lokale helsesenteret får de nå inn pasienter med skuddskader.

På sin Facebook-side ber skolen foreldre og andre om å holde seg borte fra skoleområdet.

La Loche er en småby som ligger i Saskatchewan-provinsen sør i Canada og har i underkant av 3000 innbyggere. De fleste av innbyggerne i området er urinnvånere.

Det går rundt 900 elever på La Loche, ifølge BBC.  

Det skal være den verste skoleskytingen i Canada siden 14 personer ble drept på Montreal's Ecole Polytechnique i 1989. 

SKOLESKYTING: Canadas statsminister Justin Trudeau bekreftet på en pressekonferanse fredag kveld at minst fem personer er drept og to skadet under en skoleskyting. Tallet ble seinere nedjustert til fire. Foto: REUTERS/Ruben Sprich
SKOLESKYTING: Canadas statsminister Justin Trudeau bekreftet på en pressekonferanse fredag kveld at minst fem personer er drept og to skadet under en skoleskyting. Tallet ble seinere nedjustert til fire. Foto: REUTERS/Ruben Sprich Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer