Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terrorangrep i London

Minst fire drept og 20 skadd etter London-terroren

Angrepsmannen og politimann blant de drepte.

TERROR I LONDON: Her løsner Londonpolitiet skudd i London under terroraksjonen i London. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Britisk antiterrorpoliti holdt like før 19.00 en pressekonferanse med siste utvikling etter terrorangrepet i London.

- Fire er drept og minst 20 er skadd. Politimannen som ble angrepet og en mann som angrep ham er døde, bekrefter Mark Rowley i London-politiet på en presssekonferanse klokka 19.00

Én kvinne, én politimann og den antatte angriperen er blant de drepte.

TERROR: To kvinner satt på en buss som kjørte over Westminster-brua i London og forteller om det de så under angrepene. - Vi hørte skudd, og da vi snudde oss rundt så vi en bil som kjørte inn i en dame, forteller en av kvinnene. Video: CNN. Vis mer

Først ble flere skadd etter at en bil kjørte over flere mennesker på Westminster-brua.

Bilen krasjet nær parlamentet før en mann væpnet med kniv angrep politiet. Han skal ha angrepet en av de væpnede vaktene utenfor parlamentet.

Det skal bare dreie seg om én angriper, ifølge London-politiet, men de utelukker foreløpig ingenting.

Katastrofale skader

Bilen med angriperen skadet tre politifolk i tillegg til de sivile fotgjengerne som gikk på Westminister-brua.

Politimannen som ble angrepet med kniv skal selv ha vært bevæpnet, ifølge London-politiets terroravdeling.

Rowley sier videre at folk i London vil se økt polititilstedeværelse i de kommende dagene.

Ambulansetjenesten i London bekreftet at de har behandlet minst ti personer på Westminster-brua, som er et svært populært turistmål. Franske myndigheter melder at tre franske studenter er blant de skadde.

- Dette er en dag vi planlegger for, men håper aldri skjer, sa assisterende inspektør Mark Rowley i London-politiet.

En lege ved St Thomas-sykehuset har beskrevet at flere har «katastrofale» skader.

Sky News' kilder melder at den samme angrepsmannen kjørte over folk på brua før han kjørte til parlamentet, knivstakk en politimann og så ble skutt.

Kaotisk

Det er snakk om tre åsteder. Westminster-brua, like ved porten til parlamentet og inne på gårdsplassen til selve parlamentet. Ifølge Sky News ble minst ti personer kjørt ned på brua, mens det også skal være skadde ved porten.

En stor politiaksjon med væpnede styrker pågår utenfor parlamentet, store deler av området rundt er avsperret.

TERROR I LONDON: Dagbladets fotograf i London forteller hvordan situasjonen er i London. Vis mer

- Det er helikoptere i lufta, politibiler og ambulanser over alt og ganske kaotisk rundt her, sier Dagbladets fotograf, Hans Arne Vedlog, som befinner seg like ved åstedet for terroraksjonen.

- Det er sperringer omtrent 600 meter unna selve parlamentet. Folk haster bort i fra området og det er ikke så mange skuelystne. Dette har nok satt en støkk i folk, sier Vedlog på telefon fra London sentrum.

Angrepet skjer nøyaktig ett år etter at 35 ofre ble drept i et terrorangrep i Brussel.

I en uttalelse fra statsminister Theresa May heter det at statministeren og regjeringens tanker er med de drepte og skadde og deres familier i denne forferdelige hendelsen.

Kjent for UD

Scotland Yard ber folk om å holde seg unna følgende områder: Parliament Square; Whitehall; Westminster Bridge; Lambeth Bridge; Victoria Street mot Broadway og Victoria Embankment opp bot Embankment T-banestasjon.

- Utenriksdepartementet er kjent med at det har vært en hendelse utenfor det britiske parlamentet og vi er i kontakt med ambassaden i London for å få oversikt over situasjonen. Norske reisende i London bes ta kontakt med sine pårørende i Norge, sier Guri Solberg, kommunikasjonsrådgiver i UD, til Dagbladet.

Saken oppdateres

ANGREP: To personer ble skutt utenfor det britiske parlamentet i London ved 15.50-tiden onsdag. Her stopper de politiske forhandlingene opp. Video: CNN. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media