ÅPNET ILD: Minst fire personer er drept etter at en person åpnet ild under en matfestival nord i California. Video: CNN / AP Vis mer

Minst fire drept på matfestival i USA

En gjerningsmann er skutt av politiet. Det pågår søk etter en mulig medhjelper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nødetatene rykket 17.40 lokal tid ut til en matfestival i Gilroy i California, der noen hadde åpnet ild.

Fire personer har mistet livet, inkludert en antatt gjerningsmann. I tillegg skal ytterligere 15 personer være skadd.

Politisjef Scot Smithee opplyser på en pressekonferanse at politiet har skutt og drept en mistenkt gjerningsperson, og at det pågår søk etter en mulig medhjelper. Det melder CBS News.

Han forteller at de antar at skytteren tok seg inn på festivalområdet ved å kutte et hull i gjerdet.

CALIFORNIA-SKYTINGEN: Politiet orienterer om skytingen på en matfestival i California. Video: CNN. Vis mer

- Det er et mareritt som du håper du aldri vil oppleve i virkeligheten, sier politisjefen.

En video som er postet på nettet viser festivalgjengere som løper rundt i forvirring, mens man kan høre minst en lyd som kan være et skudd.

- Hva skjer? Hvem vil åpne ild på en hvitløksfestival, sier en kvinne i videoen.

<strong>SØKER:</strong> Politiet er i området og søker etter flere gjerningspersoner. Foto: Noah Berger / AP / NTB scanpix
SØKER: Politiet er i området og søker etter flere gjerningspersoner. Foto: Noah Berger / AP / NTB scanpix Vis mer

Gutt døde

En av de drepte skal være seks år gamle Steven Romero, skriver NBC Bay Area, som har snakket med guttens far. Han forteller at også Steven Romeros mor og mormor ble skutt på festivalen, men at de slapp unna uten livstruende skader.

- Jeg mistet sønnen min. Det er ikke så mye jeg får gjort annet enn å være med ham og legge han til hvile. Han hadde hele livet foran seg, han var bare seks år, sier Alberto Romero.

Joy Alexiou, talsperson for de lokale sykehusene, forteller at tolv personer har blitt behandlet for skuddskader. Hun vil ikke gå inn på tilstanden til de skadde, men opplyser at flere har blitt skrevet ut av sykehuset etter behandling.

De behandler også flere som har skadet seg etter å ha flyktet fra stedet. Noen skal blant annet ha brutt ankelen og blitt forslått da de løp fra festivalområdet.

- Skjøt i alle retninger

Et vitne sier at han var på vei hjem fra festivalen da han kjente en kule passere hodet hans, og da han snudde seg rundt løp alle på festivalen.

Julissa Contreras sier til NBC Bay Area at hun så skytteren, som hun beskriver som en hvit mann i 30-åra. Han skjøt med en rifle som «kunne skyte tre til fire skudd i sekundet».

- Jeg så at han skjøt i alle retninger. Han siktet ikke på noen spesielle. Det var bare venstre til høyre, høyre til venstre. Han var definitivt forberedt på det han gjorde, sier Contreras.

Litzy Munguia forteller at hun fikk øyekontakt med gjerningspersonen, og at hun deretter ble vitne til at han ble skutt av politiet.

- Jeg var redd. Jeg trodde jeg skulle bli skutt. Jeg er glad for at jeg er i live og takknemlig for at jeg får reise hjem, sier hun.

<strong>SÅ ANTATT GJERNINGSMANN:</strong> Litzy Munguia forteller pressen på stedet at hun ble vitne til at den antatte gjerningsmannen ble skutt av politiet. Foto: Reuters / NTB scanpix
SÅ ANTATT GJERNINGSMANN: Litzy Munguia forteller pressen på stedet at hun ble vitne til at den antatte gjerningsmannen ble skutt av politiet. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer

- Trodde det var fyrverkeri

Lex De La Herran sier til CNN at han var på vei bort fra scenen da han plutselig hørte flere skudd og så røyk i lufta.

- Først trodde jeg at det var fyrverkeri. Folk begynte å skrike og løpe, så jeg instinktivt gjorde det samme. Det var fullstendig kaos.

«Politiet er på stedet for skytingen i Gilroy, California. Rapportene sier at skytteren ikke har blitt tatt ennå. Vær forsiktige og trygge», skrev president Donald Trump på Twitter i natt.

Det er ifølge politiet vitneopplysninger som indikerer at det kan være flere gjerningspersoner. Motivet for skytingen er ikke kjent, men politiet mener det foreløpig ser ut til å ha vært tilfeldig.

- Vi har flere som jobber med å samle og identifisere ledetråder angående den andre mistenkte, sier politisjef Smithee på pressekonferansen.

Gilroy Garlic Festival er en av de største matfestivalene i USA. Den avholdes over tre dager. Søndag var festivalens siste dag.

- Å se arrangementet ende på denne måten, er noe av det mest tragiske og triste jeg noen gang har sett, sier Brian Bowe, leder for matfestivalen, til CNN.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer