Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst fire fryktes død i tunnelbrann

Fire mennesker fryktes omkommet i en brann i motorveitunnelen Tauern i Østerrike. Deler av tunnelen raste sammen under infernoet og stanset redningsarbeidet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om lag 50 kjøretøyer kan ha vært innesperret på tidspunktet da tunnelveggen ga etter.

Brannen brøt ut etter at en bil og en lastebil kolliderte i tunnelen på motorveien A10 sørøst for Salzburg tidlig lørdag morgen. Kollisjonen skjedde 600 meter inne i Tauern-tunnelen, som er 6,4 kilometer lang.

En 27 år gammel tysk lastebilsjåfør er bekreftet omkommet, og 36 er alvorlig skadd. Sjåføren var død da hen ble tatt ut av tunnelen lørdag formiddag. Det fryktes at ytterligere tre mennesker er omkommet i flammene, sier redningsleder Guntram Maier. Det er basert på flere sammenfallende øyenvitneskildringer.

Redningsmannskapene startet et nytt forsøk på å ta seg fram til ulykkesstedet nordfra i ettermiddag, men redningsledelsen sier den ikke har håp om å finne flere i live.

Tauern-tunnelen er sammen med tunnelen i Brennerpasset den viktigste veiforbindelsen mellom nord og sør gjennom de østerrikske alpene.

Sikkerhetstiltakene i Tauerntunnelen er gjentatte ganger blitt kritisert, ikke minst har kritikken vært rettet mot sikkerheten mellom motgående veibaner.

(NTB-DPA-Reuters)