PRESSEKONFERANSE:  General ved Fort Hood, Mark Milley, holdt pressekonferanse etter at fire personer døde på militærbasen. Foto: EPA.
PRESSEKONFERANSE: General ved Fort Hood, Mark Milley, holdt pressekonferanse etter at fire personer døde på militærbasen. Foto: EPA.Vis mer

Minst fire personer døde etter skyting på militærbase i Texas

Minst 16 personer er skadet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Alt personell på militærbasen Fort Hood i Texas er beordret til å søke ly etter at det ble meldt om skyting på basen.

- Det har vært skyting på Fort Hood, og det er meldt om skader. Ambulansepersonell er på åstedet, står det i den korte pressemeldingen fra millitærbase.
De ansatte på Fort Hood-basen i Texas er blitt beordret å gå i dekning. Minst 21 ambulanser og 90 politibiler er på stedet, melder flere vitner.

- Det er både drepte og skadede. Dette er en forferdelig tragedie, sier USAs forsvarsminister Chuck Hagel.

Fortsatt skytingen Ifølge CNN er hele militærbasen stengt ned og militæret håndterer situasjonen.

Det skal ha blitt utløst alarm med sirener inne på millitærbasen.

Skytingen skal ha startet i nærheten av en medisinsk bygning inne på militærbasen. Nyhetsbyrået AP skriver at minst 16 personer er skadet. Tre personer ble drept, sier en amerikansk kongressrepresentant. Alle de drepte er soldater.

Ofrene ble truffet med både enkeltskudd og flere skudd, og skadene inkluderer mage, bryst og nakke.

Kilder opplyser til nyhetskanalen at skyteepisoden startet med at en soldat angrep en annen soldat. Så langt skal det ikke være noe som tyder på terrorisme.

Ikke under kontroll Det største traumesykehuset i Texas behandler fire sårede og venter på at to til skal ankomme sykehuset. Flere skal være kritisk skadd etter skytingen.

Gjerningsmannen skal være død etter å tatt selvmord, skriver flere amerikanske medier.

Flere amerikanske medier skriver at gjerningsmannen er Ivan Lopez. Dette bekrefter også kongressmannen Michael McCaul til nyhetsbyrået.

- Vi ønsker ikke å gå ut med identiteten, sier kongressmannen Michael McCaul.

Lopez skal ha slitt angst over lengre tid.

- Han undergikk behandling for psykiske problemer og angst, sier Basesjef, generalløytnant Mark Milley på Fort Hood-basen.

 KONTROLL:  En militær politimann stopper en bil ved Fort Hood, Texas etter skytingen som startet klokka 1 i natt, norsk tid. Foto: AP Photo/ NTB Scanpix.
KONTROLL: En militær politimann stopper en bil ved Fort Hood, Texas etter skytingen som startet klokka 1 i natt, norsk tid. Foto: AP Photo/ NTB Scanpix. Vis mer

Central Texas College, som ligger like ved millitærbasen, er evakuert, melder skolen på deres hjemmeside. Beboere i den nærliggende byen Waco er bedt om å holde seg inne.

- I sorg Fort Hood er basen der den amerikanske majoren Nidal Hassan skjøt og drepte 13 mennesker i en skyteepisode i 2009. Han ble skutt og alvorlig såret av sivilt politi etter kort tid.

I august i fjor ble Hassan funnet skyldig i 13 tilfeller av overlagt drap og 32 drapsforsøk.

USAs president Barack Obama er informert om hendelsen, opplyser Det hvite hus.

Han uttalte på en pressekonferanse at myndighetene nå jobber med å få oversikt over situasjonen. USAs president sa også i en kommentar at han var knust over at Fort Hood skulle rammes av en ny skyteepisode.

- Vi er i sorg over at enda en skyteepisode har skjedd på Fort Hood, sier Obama.

• Dagbladet oppdaterer saken.

 FORT HOOD:  Ifølge CNN er hele militærbasen stengt ned og militæret håndterer situasjonen.Arkivfoto: Reuters.
FORT HOOD: Ifølge CNN er hele militærbasen stengt ned og militæret håndterer situasjonen.Arkivfoto: Reuters. Vis mer