Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst fire personer drept i bombeeksplosjon i Beirut

Minst fire drept og over 20 skadd i et nabolag hvor Hizbollah står sterkt.

EKSPLOSJON:  Nabolaget sør i Beirut brenner etter en eksplosjon. Minst fem personer er drept. Foto: 
REUTERS/Jamal Sahili
EKSPLOSJON: Nabolaget sør i Beirut brenner etter en eksplosjon. Minst fem personer er drept. Foto: REUTERS/Jamal Sahili Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire mennesker ble drept og over 60 ble såret da en bilbombe eksploderte i et nabolag i Beirut der Hizbollah står sterkt. Den kraftige bomben eksploderte torsdag ettermiddag.

Funn av menneskelevninger inne i bilen som eksploderte, antyder at det dreide seg om en selvmordsaksjon, opplyser en talsmann for den pro-iranske, Syria-vennlige Hizbollah-bevegelsen.

Antall døde ble først opplyst å være fem og at 20 personer ble såret. Men det libanesiske helsedepartementet sa senere på ettermiddagen at fire mennesker ble drept, mens 66 ble såret.

TV-bilder viste folk som prøvde å slukke branner i biler som sto parkert foran en bygning som fikk fasaden rasert i eksplosjonen, mens sykebiler kom til med fulle sirener. Bomben var kraftig og førte også til store ødeleggelser på en bygning rett ved.

— Ikke mål for angrepet Bilbomben eksploderte om lag 200 meter fra kontorene til Hizbollahs politiske råd. Sjia-bevegelsen avviser imidlertid at den var mål for angrepet.

— Den eneste forbindelsen mellom alle bombeeksplosjonene den siste tiden er at terror kan ramme vilkårlig alle regioner i Libanon, sier fungerende utenriksminister Adnan Mansour, som står Hizbollah nær.

Torsdagens angrep skjedde mindre enn en uke etter at landets tidligere finansminister, sunnimuslimen Mohammed Chatah, og fire andre personer ble drept og 50 andre ble såret i en bombeeksplosjon i Beirut.
Syria-venn Hizbollah er en nær alliert av regimene i Iran og Syria, og mange steder i Libanon er det sterke motsetninger mellom støttespillere til og motstandere av Assad-regimet i Damaskus.

Kort tid etter torsdagens bombeangrep brøt det ut skuddveksling i havnebyen Tripoli mellom tilhengere og motstandere av Syrias president Bashar al-Assad. Minst tre personer ble såret, ifølge lokale myndigheter.

Syrias informasjonsminister Omran al-Zoghbi var raskt ute med å fordømme torsdagens angrep i Beirut. Hizbollah har sendt flere tusen soldater til Syria for å kjempe i borgerkrigen side om side med syriske regjeringsstyrker.

(NTB)
(NTB)