KRAFTIG VIND OG EKSTREMT NEDBØR: Tyfonen Mindulle er en av to som har truffet Japan de siste dagene. 400 millimeter med regn er forventet i Tokyo på ... Vis mer

Minst én død og 30 skadd under kraftig tyfon i Stor-Tokyo

Tyfonen Mindulle rammer Japan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tyfonen Mindulle raste inn over områdene rundt Tokyo mandag, og så langt er det meldt om at én person har mistet livet som følge av tyfonens herjinger. 30 skal være skadd.

Tatt av vannet

Den omkomne er en 58 år gammel kvinne fra byen Sagamihara, som grenser til Tokyo. Hun ble funnet mens hun klamret seg fast til et rekkverk, men hun ble feid bort av de store vannmassene. Brannmenn fant kvinnen bevisstløs, og hun døde på sykehus noen timer senere, skriver Japan Times.

Ifølge Japans meteorologiske institut er tyfonens kraftigste vindkast oppe i 180 kilometer i timen, skriver NTB. Det er ventet at Stor-Tokyo vil få opptil 400 millimeter nedbør innen tirsdag morgen.

- I Tokyo... Vennligst se opp for jordskred, flom i lavereliggende områder, elver som går over bredden, brutal vind og høye bølger, lyder varselet fra meteorologene, ifølge Al Jazeera.

Sesongens niende tyfon

Tyfonen er landets niende denne sesongen, og har bragt med seg styrtregn og sterke vinder til sentrale og østlige deler av Japan.

Den traff land i Tateyama, om lag 80 kilometer fra Tokyo og feide så mot hovedstaden.

Rundt 500 flygninger, de aller fleste av dem fra Tokyos Haneda-flyplass, er kansellert. Kontrolltårnet ved Narita International Airport ble midlertidig stengt som følge av vinden. Det er første gang at tårnet blir stengt på grunn av en tyfon.

Også togavganger i og rundt Tokyo ble forsinket og kansellert som følge av uværet.

Fukushima

I løpet av kvelden er det ventet at tyfonen, som beveger seg relativt sakte, vil nå områdene rundt Fukushima, skriver The Asahi Shimbun.

Der har myndighetene bedt tusenvis av innbyggere om å evakuere på grunn av fare for jordskred.

Det er meldt 50 mm nedbør per time for de østlige og nordlige delene av Japan utover kvelden og gjennom hele tirsdagen.

I noen området kan det komme så mye som 80 millimeter nedbør i timen.

Øya Hachijo sør for Tokyo registrerte en nedbør på 86 millimeter per time, noe som er ny rekord for august.