Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst én skal være pågrepet for massakren i Mexico

Nå vil president Trump hjelpe Mexico i en ny narkokrig.

UTBRENT: Medlemmer av LeBarón-familien ser på en av de tre bilene hvor ni av deres familiemedlemmer mistet livet på mandag. Foto: NTB Scanpix/AFP/Herika Martínez
UTBRENT: Medlemmer av LeBarón-familien ser på en av de tre bilene hvor ni av deres familiemedlemmer mistet livet på mandag. Foto: NTB Scanpix/AFP/Herika Martínez Vis mer

Minst én person skal være pågrepet, mistenkt for medvirkning til massedrapene på familien LeBarón på mandag.

Det opplyser Mexicos byrå for kriminaletterforskning (AMIC), ifølge CNN.

Den mistenkte skal ha holdt to gisler i åsene ved Agua Prieta i den meksikanske delstaten Sonora, og skal ha hatt flere geværer og grovkalibrede våpen og ammunisjon.

DREPT: Flere personer fra samme familie er drept i La Mora i Mexico. Video: CNN. Vis mer

- Tre pågrepet, sier familiemedlem

Julián LeBaron, et medlem av familien som er rammet av tragedien, sa tirsdag til nettstedet Mexicos sol at sikkerhetsminister Alfonso Durazo har kontaktet ham og fortalt at tre personer er pågrepet etter det væpnede angrepet som kostet tre mødre og seks barn i LeBarón-familien livet.

VIL HA NARKOKRIG: President Donald Trump. Foto: NTB Scanpix
VIL HA NARKOKRIG: President Donald Trump. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Statsadvokat i delstaten Sonora, César Peniche, oppga derimot bare at én var arrestert.

- Vi er informert om at en person skal være anholdt nær Agua Prieta, og flere våpen har blitt beslaglagt, men vi har fortsatt ikke fått noen bekreftelse på at denne personen deltok i hendelsene, sa Peniche tirsdag til meksikanske Excelsior TV.

SØRGER: Medlemmer av LeBarón-familien gråter ved en av bilen hvor deres kjære ble drept. Foto: NTB Scanpix/AFP/Herika Martínez
SØRGER: Medlemmer av LeBarón-familien gråter ved en av bilen hvor deres kjære ble drept. Foto: NTB Scanpix/AFP/Herika Martínez Vis mer

Det groteske massedrapet rammet tre mødre og seks av deres barn, mens de forflyttet seg i bil mellom delstatene Sonora og Chihuahua.

Mange antar at Mexicos narkokarteller står bak, fordi Julián LeBarón har vært en tilhenger av ei hard linje mot kartellene og i et leserinnlegg i Dallas Morning News i 2010 oppfordret Mexicos befolkning om å reise seg mot organisert kriminalitet.

Trump vil ha krig

17 personer skal ha kjørt i kolonnen av tre biler, men flere av barna greide å ta seg tilbake til landsbyen LaMora for å varsle familien.

Den amerikanske storfamilien, som er mormonere, har i mange år bodd i de to meksikanske delstatene.

Blant de mange som har blitt opprørt av tragedien, er USAs president Donald Trump.

«Dette er tida for Mexico, med hjelp fra USA, til å føre KRIG mot narkokartellene og fjerne dem fra jordas overflate. Vi venter bare på en telefon fra deres storartede nye president», skrev Trump i en twittermelding tirsdag ettermiddag.

Foreløpig har signalene fra Mexicos president, den venstreorienterte Andrés Manuel López Obrador, vært at landet skal ordne opp i sakene selv.

90 drepte hver dag

Også avisa Wall Street Journal har tatt til orde for en nordamerikansk inngripen, hvis ikke Mexico greier å ordne opp.

«Detaljene om drapene er sjokkerende, men sannheten er at et slikt mareritt er noe som skjer hver dag i Mexico», skriver avisa, som er opptatt av at statene hvor mordene skjedde er nøkkelstater i narkotrafikken på grunn av nærheten til USA.

I lederartikkelen viser avisa til at antall drap i Mexico nådde en ny topp i 2018 med 36000, og at hittil i år har gjennomsnittlig 90 blitt drept hver dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media