Minst én stakk av med milliard-jackpot

Toppgivinst på over 3,6 milliarder kroner.

MANGE HÅPEFULLE: Det var mange amerikanere som håpte på å vinne 640 millioner dollar - 3,6 milliarder kroner. Her sjekker en mann sin Mega Million-kupong på en butikk. Foto: AP Photo/The Express-Times, Matt Smith/Scanpix
MANGE HÅPEFULLE: Det var mange amerikanere som håpte på å vinne 640 millioner dollar - 3,6 milliarder kroner. Her sjekker en mann sin Mega Million-kupong på en butikk. Foto: AP Photo/The Express-Times, Matt Smith/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USA holdt pusten under trekningen i Mega Millions-lotteriet fredag kveld. Foreløpig er det klart at minst én person hadde tallrekka utløser en jackpot på 3,65 milliarder kroner.

Vinnerkupongen er solgt i en butikk i Baltimore, kunngjorde en talsmann for Maryland-lotteriet lørdag. Men om det er flere vinner, blir ikke klart før senere lørdag.

Trekningen fant sted i Atlanta, og vinnertallene ble 2, 4, 23, 38 og 46, med 23 som såkalt Mega Ball. Og for minst én person har investeringen på 1 dollar altså kastet særdeles godt av seg.

Toppgevinsten var på utrolige 3,65 milliarder kroner, noe som fredag resulterte i endeløse køer foran kiosker og butikker i de 42 delstatene der man kan kjøpe lotterikuponger.

USAs forrige lottorekord ble satt i 2007 da to vinnere delte en førstepremiepott på 390 millioner dollar, drøyt 2,2 milliarder kroner.

The New York Post advarte på forhånd mot å tro at at store pengepremier i seg selv vil sikre et sorgløst og lykkelig liv.

Avisen fortalte fredag flere tragiske historier om tidligere vinnere, blant dem Jack Whittaker, som for ti år siden vant 1,8 milliarder kroner. Takket være en utsvevende livsførsel er pengene i dag vekk, og både Whittakers datter og barnebarn er døde av narkotikaoverdoser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer