Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst ni drept i Irak i dag

To bombeaksjoner drepte politifolk og jobbsøkere. 30 skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Irakerne legger skylden på myndighetene etter at minst ni personer ble drept og mer enn 30 skadet i to bombeaksjoner mandag.

Drepte jobbsøkere

Den ene bomben var rettet mot dagarbeidere som ventet på jobboppdrag i Bagdad mandag morgen. Minst fire ble drept og 14 skadet.

– Vi ønsker å leve, men myndighetene bryr seg ikke om oss i det hele tatt. Amerikanerne og politiet er mer opptatt av å beskytte seg selv enn å trygge forholdene for befolkningen, sier arbeideren Sayeed Issa.

Hussein Mohammed Naama eier en bod som selger te og falafel. Han observerte en mann som etterlot seg en plastpose etter å ha kjøpt frokost mandag morgen.

– Han drakk opp en kopp te, men gikk fra posen sin. Bomben gikk av mens jeg var på en restaurant like ved, sier Naama. Fire personer ble drept og 14 andre skadet, inkludert en tjenestemann, opplyser det lokale politiet.

I byen Mosul nordvest i Irak drepte en selvmordsbomber fem personer og skadet 21 andre. Blant disse var ti politimenn. Eksplosivene som aksjonisten hadde festet til kroppen ble utløst mens restaurantgjester spiste frokost.

(ANB-AP)

NI DREPT: Minst fire arbeidere ble drept mens de sto i kø for å kjøpe falafel og te ved Liberation Square i Bagdad mandag. I et annet bombeangrep på samme tid døde minst fem personer.
Foto: SCANPIX/AP
NI DREPT: Minst fire arbeidere ble drept mens de sto i kø for å kjøpe falafel og te ved Liberation Square i Bagdad mandag. I et annet bombeangrep på samme tid døde minst fem personer. Foto: SCANPIX/AP Vis mer
<B>ALVORLIGE SKADER:></B>E ksplosjonen ved Liberation Square fylte opp Kindi sykehus med skadede irakere. Foto: SCANPIX/AP

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!