Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst ni drept i sykehusangrep i Afghanistan

- Sykehuskoordinatene var kommunisert til alle stridende parter.

HJELPEARBEIDERE DREPT: Minst ni personer er bekreftet døde etter et angrep som blant annet rammet et sykehus organisasjonen Leger Uten Grenser driver i Kunduz i Afghanistan. Foto: MFS / Scanpix
HJELPEARBEIDERE DREPT: Minst ni personer er bekreftet døde etter et angrep som blant annet rammet et sykehus organisasjonen Leger Uten Grenser driver i Kunduz i Afghanistan. Foto: MFS / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dødstallet har steget til ni etter luftangrepet mot Leger Uten Grensers sykehus i Kunduz i Afghanistan, opplyser organisasjonen til AFP.

Leger Uten Grenser fordømmer angrepet, og sier at alle parter i konflikten, inkludert i Kabul og i Washington, var informert om beliggenheten til hjelpeorganisasjonens fasiliteter.

- Sykehuskoordinatene var kommunisert til alle stridende parter. Så langt er ni hjelpearbeidere bekreftet omkommet og 37 mennesker hardt skadet, men vi frykter at disse tallene vil stige, skriver de på sine nettsider.
Pressekontakt Jonas Hågensen i Leger Uten Grenser sier til Dagbladet at sykehuset som er rammet har spesialisert seg på traumebehandling, og da særlig livreddende amputasjon. 

- Siden kampene brøt ut mandag har sykehuset fått inn over 300 skadde, inkudert 64 barn, sier han.

- Vi er sjokkert, og ber alle parter i konflinkten om å respektere våre ansatte og vårt sykehus, legger han til.

Utenriksdepartementet jobber lørdag morgen for å finne ut av om det er nordmenn blant de savnede etter angrepet.

- Vi har foreølpig ikke gunn til å tro at det er nordmenn i området, men vi jobber med å få verifisert de opplysningene, sa pressevakt i UD, Hilde Steinfeldt til Dagbladet tidligere i dag.

NATO opplyser at det «kan være» et amerikansk luftangrep som traff sykehuset.

- Amerikanske styrker gjennomførte et luftangrep i Kunduz klokka 02.15 lokal tid mot personer som truet styrkene. Angrepet kan ha ført til utilsiktet skade på et sykehus i nærheten. Hendelsen er under etterforskning, skriver NATO i en pressemelding.

Dagbladet følger saken.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!